Szórakozás

Meghalt Komár László

Súlyos betegségben szenvedett a népszerű énekes, 67 évesen hunyt el.

Szerdán hajnalban barátai és családtagjai adtak hírt az énekes halálhíréről az egyik közösségi portálon.

Komár László 2006-ban beszélt elsőként gyógyíthatatlan betegségéről. Az orvosok gyilkos daganatot találtak a lábában, s az elmúlt években folyamatosan a gyilkos kórral küzdött.

A népszerű énekes az ötvenes évek végén kezdte az előadóművészi pályát, a hatvanas években szerepelt a Scampolo, a Dogs, az Atlas, a Bergendy együttesben, később a Non Stopban és a Sprintben is. 1981 óta 18 szólólemezt adott ki, olyan slágereket énekelt, mint a Halványkék szemek, a No Miss vagy a Táncoló fekete lakkcipők. Sokan nevezték őt a magyar Elvis Presley-nek.

Munkássága a mai napig meghatározó a tánczenében. Az elmúlt 50 évben szinte folyamatosan ontotta a slágereket, melyek szinte mindenkihez eljutottak az országban. A magyar Elvis Presley-ként is emlegetett előadóművész 67 éves volt.

Tavaly, november 28-án a Hungaroton kiadó Életműdíjat adományozott neki. Az alkalomból Tarlós István főpolgármester is köszöntötte, aki szerint Komár népszerűsége a politikusok számára irigylésre méltó volt.

Tavaly novemberben, a 67. születésnapján azt nyilatkozta a bulvárlapoknak, hogy amikor elfújtam a gyertyákat, azt kívánta, hogy legalább 18 éves koráig nevelhesse kislányát Karolinát. „Hogy őszinte legyek, nem foglalkozom a halál gondolatával, mert azt vallom, amikor megszületünk, akkor már ki van jelölve a halálunk napja. A halál egy új kezdet, én nem félek tőle.” – nyilatkozta akkor a Blikk.hu-nak

Ajánlott videó

Olvasói sztorik