Szórakozás
Thalia-sajtoreggeli-Csanyi-Sandor-Schell-Judit(3)(960x640)(1).jpg (thália)

Gyermekotthonban játszik Csányi Sándor

Buthy Lilla

2012. 10. 17. 08:03

Csányi Sándor színművész, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete szerdán meglátogatja a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon lakóit és a Szív-kamara Színház tanáraival közösen drámafoglalkozást tart a gyerekeknek.

Az immár rendszeres foglalkozásokon a lakóotthonokban élő gyerekek közösen vesznek részt. A program elsődleges célja, hogy csökkentsék a hátrányos szociális helyzetből adódó elszigetelődés lehetőségét, segítsék a társadalomba illeszkedést, javítsák a gyermekek lelki egészségének fejlődését, gyermekkoruk traumáinak oldódását, kommunikációs hátrányaik leküzdését – szerepel az Eurolex Consulting által az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben. A szerdai bicskei rendezvényen 7-14 éves gyerekek vesznek részt.

Elsőként dalokat tanulnak, majd ritmus- és mozgásgyakorlatokkal melegítenek be a színjátszásra. Az előadás során a gyerekek jól ismert meséket adnak elő, majd ezeknek a meséknek a szereplőivel kitalált saját meséket játszanak el.

Végül közösen megbeszélik és értékelik az előadásokat és jutalmazzák a jól teljesítő gyerekeket. A csoportok munkájába, a játékos improvizációba Csányi Sándor színművész is aktívan bekapcsolódik, együtt játszik majd a gyerekekkel. A Szív-kamara drámapedagógiai munkáját 2010 óta támogatja a MOL Gyermekgyógyító Program.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Vote YES near Vote NO posters seen in Dublin's city center advocating repeal and calling for retention of the Eighth Amendment of the Irish Constitution - a referendum fixed for May 25th.
On Thursday, May 10, 2018, in Dublin, Ireland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.