Szórakozás
Thalia-sajtoreggeli-Csanyi-Sandor-Schell-Judit(3)(960x640)(1).jpg (thália)

Gyermekotthonban játszik Csányi Sándor

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2012. 10. 17. 08:03

Csányi Sándor színművész, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete szerdán meglátogatja a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon lakóit és a Szív-kamara Színház tanáraival közösen drámafoglalkozást tart a gyerekeknek.

Az immár rendszeres foglalkozásokon a lakóotthonokban élő gyerekek közösen vesznek részt. A program elsődleges célja, hogy csökkentsék a hátrányos szociális helyzetből adódó elszigetelődés lehetőségét, segítsék a társadalomba illeszkedést, javítsák a gyermekek lelki egészségének fejlődését, gyermekkoruk traumáinak oldódását, kommunikációs hátrányaik leküzdését – szerepel az Eurolex Consulting által az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben. A szerdai bicskei rendezvényen 7-14 éves gyerekek vesznek részt.

Elsőként dalokat tanulnak, majd ritmus- és mozgásgyakorlatokkal melegítenek be a színjátszásra. Az előadás során a gyerekek jól ismert meséket adnak elő, majd ezeknek a meséknek a szereplőivel kitalált saját meséket játszanak el.

Végül közösen megbeszélik és értékelik az előadásokat és jutalmazzák a jól teljesítő gyerekeket. A csoportok munkájába, a játékos improvizációba Csányi Sándor színművész is aktívan bekapcsolódik, együtt játszik majd a gyerekekkel. A Szív-kamara drámapedagógiai munkáját 2010 óta támogatja a MOL Gyermekgyógyító Program.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.