Szórakozás

Házalók csapdájában az idősek Dunaújvárosban

Vélhetően rossz szándékú házaló árusok bukkantak föl ismét Dunaújvárosban. A rendőrség fokozott óvatosságra inti a város és környéke lakosságát!

A házalók módszere többnyire az, hogy az utcán idős embereket szólítanak meg azzal,hogy nagy értékű ajándékcsomagot szeretnének nekik adni, melyben többet között edénykészlet, karóra van. Majd arra hivatkozva, hogy az ajándék nehéz, felajánlják, segítenek azt hazaszállítani, majd az idős ember lakásában előadást tartanak a termékekről.

Az árus ezt követően közli, hogy a termékeket kedvezményesen, töredék áron lehet megvásárolni, ingyenes termékről ilyenkor már szó sincs. A házalók azt is felajánlják, akár a bankjegy automatáig is elkísérik az idős embert, amennyiben nem tartanak otthon elegendő készpénzt- mondta el a Fehérvár24-nek a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság kéri az időskorúakat, az egyedül élőket és mindazokat, akik ilyen esetekkel találkoznak, hogy legyenek óvatosak a különböző ürüggyel bekéredzkedőkkel, házalókkal szemben! Ne engedjék be őket a lakásba még akkor sem, ha ingyenes termékeket, ajándéktárgyakat ígérnek!

Ha mégis idegen személyt engednek be lakásukba, ne hagyják egyedül egy pillanatra sem, ügyeljenek értékeikre, biztonságukra! Ne segítsék könnyelmű magatartással a bűnözők munkáját!

Amennyiben mégis hasonló bűncselekmény kárvallottjává váltak, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget a 107, 112 segélyhívószámokon. Az ismeretlen személyekkel kapcsolatban igyekezzenek minél több információt megjegyezni és az információk átadásával segítsék a rendőrség munkáját!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik