Szórakozás

Hétvégi események a rendőrség mérlegén

A elmúlt 24 órában is volt dolguk a rendőröknek

Október 14-én hajnalban Polgárdi egyik sörözője előtt történt verekedés. Egy 27, illetve egy 50 és egy 42 éves helybéli férfi esett egymásnak az utcán, melynek során mindegyikük könnyű sérüléseket szenvedett. A rendőrök mindhármukat előállították a Polgárdi Rendőrőrsre, ahol csoportos garázdaság miatt mindegyiküket gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók tájékoztatta a Fehérvár24-et Némeh- Kész Mónika a Fejér Megyei Rendőrfőkapitányság sajtószóvivője.

Az este folyamán Székesfehérvár, Bátky Zsigmond utcából érkezett bántalmazásról bejelentés. A sértett elmondta, hogy az ismeretlen elkövető fellökte a parkban, majd a földön egyszer még arcon is rúgta őt. A tettes a bűncselekmény során leszakította a sértett ruházatáról a lépésszámlálót, és azzal együtt menekült el a helyszínről. A bántalmazott férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az ügyben súlyos testi sértés kísérlete miatt indult büntetőeljárás a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon. A fehérvári nyomozók adatgyűjtést követően október 15-én reggel a bűncselekménnyel összefüggésben előállítottak egy 28 éves fehérvári férfit, akinek elszámoltatása jelenleg még folyamatban van.

Késő este tíz óra körül egy újabb verekedésnél kellett intézkednie a fehérvári járőröknek. Egy 43 éves férfi ugyanis a Balatoni úton található kocsmában előzetes szóváltást követően megrúgott kézfején egy 31 éves férfit, majd ököllel mellkasán is megütötte. A férfi ennek során könnyen sérült. Az elkövetőt a rendőrök előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol garázdaság elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Mivel a sörözőben a rendőri intézkedés alatt a sértett agresszívvé vált, és hangosan szitkozódott, a rendőrök őt is előállították a kapitányságra. Ő tanúként szerepel az ügyben.

Pénztárcát lopott…

Lopás miatt indult büntetőeljárás a Bicskei Rendőrkapitányságon, miután a Mányi Polgárőrség jelezte, hogy Mány, Nándor pusztán visszatartanak két személyt, akik még szeptember végén elloptak egy pénztárcát egy férfitől, aki most felismerte őket. Mikor a rendőrök kiértek a helyszínre, ellenőrzés alá vonták a két személyt. A 17 és a 21 éves fiatalemberek igazoltatása, majd ruházatátvizsgálása megtörtént, melynek során a fiatalkorú zsebéből előkerült az ellopott pénztárca, benne a sértett irataival. Így a fiút a rendőrök előállították a Bicskei Rendőrkapitányságra, ahol a lopás elkövetése miatt gyanúsítottként került kihallgatásra. Ennek során tagadta a bűncselekmény elkövetését. Azt mondta, ő csak találta a pénztárcát, de még nem volt ideje azt visszaadni a tulajdonosának. A másik fiatal tanúként szerepel az ügyben.

Bolti tolvajok rendőrkézen…

Egy fehérvári házaspár volt az, akiket az egyik fehérvári nagyáruház biztonsági őrei lopáson értek tetten. A 45 éves férfi és 42 éves felesége húst próbáltak meg ellopni az üzletből 6173 Ft értékben. A párost a járőrök előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol megindult velük szemben a szabálysértési eljárás.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik