Szórakozás

Négy év börtön lakodalmi álbombáért

Álbombát küldött nászajándékba húga lakodalmára egy férfi Nagy-Britanniából Törökországba, amiért négy év börtönre ítélte a bíróság.

A 28 éves Haszan Aydemir gyönyörű díszcsomagolásban küldte a bombát, azt remélte, hogy a robbanószerkezet okozta riadalom meghiúsítja húga házasságkötését. A csomagküldő szolgálat embereinek azt mondta, hogy egy plüssmackó és egy óra van a dobozban nászajándékként a húgának. A csomagolásra azt az üzenetet írta: “Hagyják a csomagot a menyasszony és a vőlegény asztalán!”

Utasítását nem teljesítették, mivel a csomag fennakadt az isztambuli repülőtéri ellenőrzésen. A biztonsági személyzet bombaszakértőket hívott, miután meglátta, hogy óra, drótok és valamilyen ragacsos anyag (mint kiderült: gitt) van a küldeményben. A plasztikbomba álságát hamar felfedezték a tűzszerészek, a feladót pedig hat nap múlva londoni lakásán őrizetbe vette a brit rendőrség.

Mindez még tavaly márciusban történt, ám csak most született meg az ítélet. A bíróság indoklása szerint a férfi tette rendkívül felelőtlen volt, ráadásul a rendőrség értékes erőforrásait pocsékolta mind Isztambulban, mind Londonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik