Szórakozás

Semmi sem maradt Antal Imre hagyatékából

A humoristáról elnevezett óvoda bezárt, a szentendrei házat elárverezték.

Szinte semmi nem maradt a négy éve elhunyt Antal Imre után, idén ugyanis már a róla elnevezett óvoda sem üzemel  – írja a Blikk.

„Már attól elérzékenyültem, hogy az intézmény az én nevemet viseli: Antal Imre Színművészeti Alapítványi Óvoda lett. Azért örülök különösen, hogy egy óvoda viseli a nevem, mert sosem született gyerekem” – nyilatkozta Antal Imre a megnyitón 2007 augusztusában.

A bulvárlap megkereste az ügyben Antal Imre legjobb barátját, Jenei Józsefet, aki a humorista utolsó két évé­ben az egyetlen hozzátartozója volt. Együtt is éltek Jenei szentendrei házában, ahonnan a műsorvezető a gyógyíthatatlan rákbetegek hospice-házába került 2008-ban. Halála után Jenei lett az örökös, de nehéz helyzetbe került. Antal Imre hagyatéka ugyanis Damjanich utcai lakásában volt, amelyet korábban életjáradék fejében értékesített S. Zoltán ügyvédnek. Ráadásul festményekkel teli otthonát kirabolta egy ismeretlen, akinek a humorista éjszakai menedéket adott.

A Blikk most azt derítette fel, hogy Jenei József házát pár száz ezer forintos közüzemi tartozás miatt elárverezték.

Nem találkoztam vele, de a szomszédoktól sem köszönt el. Állítólag a Balaton környékére költözött – mondta Földi András, az új tulajdonos élettársa, aki jelenleg az ingatlan felújítását végzi. Sok lelakott házat láttam már, és mások szokásait is tiszteletben tartom, de ilyen helyzettel még nem szembesültem. Több milliméteres nikotinréteg volt a tapétán, de a fürdőszobában sem látszódott a csempe színe, annyira be volt sárgulva.

Az új tulajdonos néhány emléktárgyat is talált Jenei József és Antal Imre közös otthonában, amelyek közül az asztalka és a kislemez érdemel említést. Ha az újságon keresztül üzenhetek, kérem Jenei urat, írjon nekem. Ismeri a címet – mondta Földi András a Blikknek, aki elmondta, 18 millió forintért árulják az ingatlant, Antal Imre utolsó otthonát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik