Szórakozás

Csak a szépeknek jár a szerelem?

Mindannyian hiányában vagyunk valaminek. Mindannyian keresünk valamit a szerelmi kapcsolatokban. Akinek semmi nem hiányzik, nem lesz szerelmes.

Átélni a hiányosságot nagy kockázatot jelent, hiszen ezen hiányok átélésével sebezhetőek, kiszolgáltatottak leszünk. Márpedig ezen hiány átélése az első lépés a szerelembe esés felé.

Ha már megvan a választottunk, akkor pedig ki kell tárulkozni, meg kell osztani legbensőbb titkainkat, hibáinkat, és el kell viselnünk, el kell fogadnunk szerelmesünk hibáit is. Ez bizony sokszor nehéz. Nagy kockázatot jelent mindez. Sokan, egyre többen, nem merik vállalni az ilyen típusú szégyen kockázatát, s beszélnek a “szingli” létről, holott ezen kockázatok elutasításáról is lenne talán mondanivalójuk sokaknak.

Az önfeltárulkozás után újabb kockázatos dologgal kell szembenézni, ez pedig a “mi” kialakulása, amely csak úgy jöhet létre, ha a személy kész az önfeladásra, azaz képes arra, hogy lemondjon olyan dolgokról, amikről korábban biztosan nem mondott volna le. Le kell mondani a mi érdekében az én egy részéről.

Tovább a teljes cikkre!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik