Szórakozás

Több, mint fél tucat bűncselekménnyel gyanúsítják

Az előzetesben levő 19 éves fiatalembert hét bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják.

A 19 éves büntetett előéletű férfit – mint arról korábban hírt adtunk – a járőrök Székesfehérvár, Palotai úton vonták ellenőrzés alá 2012. szeptember 30-án éjszaka negyed tizenkettőkor. Amikor igazoltatni akarták a rendőrök, a fiatal semmilyen személyazonosításra alkalmas okmányt nem tudott átadni, illetve az általa bediktált adatok is valótlanok voltak. Miután a férfit személyazonosságának leellenőrzése után előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, kiderült, hogy ellene két körözés is érvényben van. A fehérvári nyomozók ugyanis lopás illetve készpénz-helyettesítő fizetőeszközzel való visszaélés miatt adtak ki ellene elfogatóparancsot.

Július 6-án ugyanis a Forgó utca egyik házába az ablakon keresztül bemászott, és a szobából 4 750 Ft készpénzt, valamint bankkártyát és női arany ékszereket vitt el. A bűncselekménnyel összesen 116 750 Ft-os kárt okozott.

Még ugyanezen a napon, a Balatoni úton található ATM automatánál háromszor is megpróbált 100 000 Ft-ot levenni.

A fehérvári nyomozók a biztonsági kamera felvételét megtekintve beazonosították az elkövetőt, aki nem volt ismeretlen számukra büntetett előélete miatt. A nyáron azonban a fenti két eseten kívül más bűncselekmények elkövetésével is összefüggésbe hozták a Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói.

Egy június végén történt fehérvári lopás kísérletnek is ő volt az elkövetője. A Széchenyi utca egyik lakásába mászott be az ablakon keresztül, de mivel a sértett megzavarta, így onnan nem tulajdonított el semmit. Amikor a járőrök elfogták, azt állította, csak azért mászott fel a ház tetejére, mert felrúgott oda egy labdát, azt akarta lehozni.

Egyik általa elkövetett másik lopásról korábban már a sajtó is beszámolt. Ő volt ugyanis annak a háromfős tolvajcsapatnak az egyik tagja, akik az egyik fehérvári nagyáruház parkolójában egy nyitott Suzukiból loptak ki egy női táskát, amiben mobiltelefon, személyes okmányok, készpénz, illetve valuta is volt. Egy 11 éves kisfiú volt az, aki észrevette a gyanúsan viselkedő személyeket, és egyből szólt a szüleinek, akik felírták az autó rendszámát, és riasztották a rendőröket. Így fogták el a járőrök percek múlva az egyik 70 éves elkövetőt, aki a gépkocsit vezette. Társai ugyanis időközben elmenekültek a helyszínről. Ezek egyike volt a 19 éves férfi, aki ellen ekkor adtak ki körözést.

Ezután több Székesfehérvár területén történt tároló-feltörés illetve kerékpárlopás elkövetőjeként azonosították. Időközben kiderült, az ő terhére róható egy szeptember 07-i táskalopás is, amit Székesfehérvár, Rádió utcában lévő boltban követett el egy nő sérelmére. Akkor 60 500 Ft-os zsákmánnyal menekült el a helyszínről.

Ezen kívül a Gárdonyi Rendőrkapitányságon csoportos garázdaság elkövetése miatt van folyamatban ellene büntetőeljárás.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói eddig hét bűncselekmény elkövetésével gyanúsították meg. Azonban nem kizárt, hogy a listájára írható bűnügyek száma még gyarapodni fog.

Miután elfogása és kihallgatásai megtörténtek, a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását, ami alapján még október 2-án a Székesfehérvári Városi Bíróság le is tartóztatta- mondta el a Fehérvár24-nek a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.