Szórakozás

Stresszmentes reggeleket kívánunk!

ébresztőóra (óra, vekker, )
ébresztőóra (óra, vekker, )

Ugye számodra sem ismeretlen a nyűgös, morgós reggel fogalma? Most segítünk abban, hogy könnyen átvészeld a reggeli óracsörgéssel járó borzalmakat!

Nem ritka, ha munkahelyünkön szeretett kollégáink, vagy már a reggeli fogmosásnál családtagjaink úgy fogadnak: „Látom, megint bal lábbal keltél!” Az ideges, gondterhelt napindítás az éjszakai alvás minősége mellett rajtunk is múlik, mert ha már reggel elkönyveljük, hogy ez a nap hátborzongató lesz, akkor ne is várjunk más egyebet. Néhány trükkel azonban felrázhatjuk testünket és lelkünket, és azon túl, hogy vidám hétköznapokat élünk meg, még környezetünket sem terheljük frusztrált természetünkkel!

Nyomj egy szundit!

Ha a megszokottnál kicsit korábbra állítod az órádat, akkor néhány perc még marad lustálkodásra, ehhez nem kell mást tenned, csak nyomni egy szundit a telefonon, és nyertél 10 percet! Persze hasznosabban is eltöltheted a reggel első pillanatait, néhány torna- vagy légzőgyakorlat és máris garantált a friss ébredés! Állattartók esetében természetesen kicsit változik a menetrend, hiszen a négylábúak sétája elengedhetetlen. De gondoljunk arra, hogy a blökivel, mi magunk is megmozgatjuk fáradt testrészeinket!

Falatok és levek

A reggeli a legfontosabb a főétkezések közül, ezért ezt semmiképpen nem szabad kihagyni. Még ha csak egy kis müzlivel dúsított joghurtot veszel magadhoz már megérte, egyre figyelj, hogy a cukros étkeket kerüld reggelente. Bár a kávéról nehéz lemondani, mindenképpen tégy egy próbát és helyettesítsd zöld teával, ami nemcsak hogy élénkít, de egészséges is, hiszen antioxidánsban gazdag és méregtelenít. Ha sem a kávé, sem pedig a tea nem tartozik a kedvenceid közé, akkor a frissen facsart narancslének nincs párja, ami egy igazi vitaminbomba! Szakértők szerint a víz is a reggeli lételemek közé tartozik, így mindentől függetlenül ahogy kikelsz az ágyból, 2 dl vízzel indíts!

Fogmosás a zuhany alatt

Mivel a fogmosás minden reggeli szeánsz szerves része, és az időbeosztásunkból 5 percet így is úgy is rá kell szánnunk, próbáld meg ötvözni egy kellemes zuhannyal. A meleg víz jótékony hatással bír, hiszen általa ellazulnak az izmok, és még a feszültség is oldódik.

Mit vegyek fel?

Ha a férfiaknál ez nem is túl gyakran, azért a gyengébbik nem képviselőinél elég sűrűn elhangzik ez a kérdés. A tanácsunk egyszerű: már este válogasd össze a másnap viselt szettet, így megkíméled magad a rohanó reggelek ruhaproblémáitól.

Üzenet a szeretteidnek!

Néhány kedves szó, egy „véletlenül” ott felejtett üzenet mindenkinek jól esik, főként annak aki szeretettel lepi meg vele családtagjait! Ragadj tollat, fogj egy felragasztható cetlit és üzenj párodnak, gyermekeidnek. A szívhez szóló sorokat könnyen fellelhető helyekre is rejtheted, de akár a hűtőszekrényre is kifüggesztheted, így a délután hazaérkezőkhöz nyomban célba talál az üzenet! A hatás nem marad el!

Autó stop!

Ingázók ezt a bekezdést ne olvassák el, hiszen rájuk nem vonatkozik a „Mozgás a munkahelyre” szemlélet! Aki viszont városon belül indul dolgozni, annak mindenképpen megfontolandó, hogy milyen közlekedési eszközt választ a táv teljesítéséhez. Bringával vagy gyalog nem egyszer gyorsabb eljutni „A”-ból „B”-be, ráadásul egészségesebb is! A kerékpár egyébként nemcsak a bicajosok szerint versenyképes!

+1 tipp: Ha mindenki egyszerre rohan a családból, ki iskolába, ki munkába, akkor figyeljünk a másikra és ne hagyjuk hogy a kapkodás veszekedéssel párosuljon, mert akkor egész nap a bocsánatkérésen agyalhatunk! A lelkiismeret furdalásról nem is beszélve…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik