Szórakozás

Viharkárok Fejér megyében

kidőlt-fa(i) (vihar, kidőlt fa)
kidőlt-fa(i) (vihar, kidőlt fa)

Összesen tizenkilenc alkalommal riasztották a tűzoltókat.

Erős széllökésekkel, zivatarral érkezett a hidegfront 2012. október 7-én, vasárnap este. Fejér megyében az időjárással összefüggésben összesen tizenkilenc alkalommal riasztották a katasztrófavédelem hivatásos tűzoltó egységeit, többségében kidőlt fákhoz, leszakadt faágakhoz. Személyi sérülés szerencsére egyik esetben sem történt. Tájékoztatta a Fehérvár24-et Szabó-Bisztricz Anett a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A 81-es főúton Sárkeresztes közelében 7-8 méter magas faág szakadt az útra. Az M7-es autópálya 61-es kilométerénél a leállósávba egy 6 méter hosszú faág lógott. Hantos és Hantostelep között 8 méter magas fa dőlt az útra. Sárosdon egy 15 méter magas fa törzse tört ketté, Vajtán egy 14 méter magas jegenyefa dőlt az útra. Lovasberény és Pátka között száraz faág szakadt a 811-es főútra.

Az erős szél családi házak tetőszerkezetét bontotta meg két alkalommal Enyingen, és egy esetben Sárbogárdon. Sárosdon villanyvezeték szakadt le.

Hétfőn kora reggel még a Pákozd és Dinnyés közötti útra riasztották a katasztrófavédelem székesfehérvári hivatásos tűzoltó egységeit, ahol egy 15 méter hosszú, 30 centiméter átmérőjű fa dőlt ki, Székesfehérváron, a Havranek József utcában pedig egy 3-4 méteres akácfát csavart ki gyökerestől a szél.
Személyi sérülés szerencsére egyik esetben sem történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik