Szórakozás

Megverte kislányát, mert késett és egy kismacskát vitt haza

Velencei-tó környéki általános iskola pedagógusai kértek rendőri intézkedést.

A kislány különböző testtájain hámhorzsolások sérülések voltak láthatók, ajka felrepedt. Tájékoztatta a Fehérvár24-et a megyei rendőrség sajtóügyelete. A pedagógusok mentőt hívtak a gyerekhez, akik megvizsgálták és kórházba szállítását látták indokoltnak. A gyermeket az alapos orvosi vizsgálatot követően agyrázkódás gyanúja miatt megfigyelésre a Szent György Kórház gyermekosztályán helyezték el. A Gárdonyi Rendőrkapitányság nyomozóit az iskolában már a helyileg illetékes gyermekjóléti szolgálat munkatársai fogadták és tájékoztatták a történtekről.

A 40 éves apát a történtek tisztázása végett előállították. A zaklatott állapotban lévő, gyermekét egyedül nevelő apa a rendőröknek szóban elmondta, hogy mérges volt a kislányra, mert késett és egy kismacskát vitt haza, ezért ütötte meg. Az apa a történtek miatt kijelentette, hogy öngyilkos lesz, ezért mentővel a kórház pszichiátriájára szállították, ahol a későbbiekben állapotától függően fogja kihallgatni a rendőrség. Az ügy végleges tisztázásáig a helyileg illetékes gyámhivatal határozatot hozott a kislány ideiglenes elhelyezésére vonatkozóan.

Időközben megtörtént a gyanúsítotti kihallgatás egy másik, október 3-án történt gyermekbántalmazás ügyében is. A  34 éves apa ittas állapotban akarta elvinni otthonról sétálni húsz hónapos gyermeküket, amit az anya meg akart akadályozni. Az apa a nő elmondása szerint ököllel és tenyérrel ütötte őt is és közös gyermeküket is a kialakult veszekedés során. Anyát és gyermekét kivizsgálásra kórházba vitték. Sérüléseiket nyolc napon belül gyógyulónak ítélték meg az orvosok. A férjet védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen személy ellen elkövetett súlyos testi sértés kísérlete miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Az apával szemben ideiglenes megelőző távoltartó határozat került kihirdetésre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik