Szórakozás

Polgárőrnek álcázta magát a késes rabló

Polgárőrnek álcázva magát állított meg egy fiatalkorú fiút Székesfehérváron az a férfi, aki az ezt követő percekben már késsel követelte a fiú telefonját. A rablás utáni negyvenedik percben már kattant is a bilincs a 22 éves elkövető csuklóján.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta a Fehérvár24-et,hogy Székesfehérváron a Köfém lakótelepen október 3-án egy fiatalkorú fiú a buszmegállóba tartva rablás áldozata lett. A szolgálatban lévő járőr a bejelentőtől megtudta, hogy egy fiatal férfi azzal állította meg, hogy polgárőr és egy lopott telefon ügyében nyomoz, a keresett személy leírása pedig épp ráillik. Kérte, hogy amennyiben van telefonja vegye elő. A kérés után rögvest egy kés is előkerült az álpolgárőr zsebéből és akkor már azzal követelte a fiútól, hogy adja át a telefonját. A megszerzett telefonnal elmenekült.

A helyszínen történt adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeként az intézkedő tiszthelyettes arra a következtetésre jutott, hogy az elkövető a Köfém lakótelep 1. szám alatti épületbe ment be. A lépcsőházban elhelyezett kamerafelvételen a sértett felismerte támadóját. A beazonosított fiatal férfit a lakóház egyik lakásában fogták el a rendőrök. A megtartott házkutatás során a rabolt telefon és a rablás során használt kés is előkerült. A 22 éves elkövető előállítása folyamatban van. Vele szemben felfegyverkezve elkövetett rablás miatt indul büntetőeljárás a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik