Szórakozás

Nemzetközi Bond-nap a 007-es ötvenedik jubileumának tiszteletére

james bond (james bond, )
james bond (james bond, )

Retrospektív filmvetítésekkel, koncertekkel és kiállításokkal készülnek világszerte október 5-én a leghíresebb titkosügynök, James Bond 50. születésnapjára - az első 007-es filmet 1962-ben mutatták be Sean Connery főszereplésével.Vetítések lesznek Budapesten, Pécsett, Székesfehérváron, Győrött és Szegeden is.

New Yorkban retrospektív filmvetítéseket tartanak a Modern Művészetek Múzeumában (MoMa), Los Angeles-ben az Akadémia szervezésében Music of Bond Night címmel szerveznek koncertet, Angliában a Christie’s aukciósház karitatív céllal James Bond-relikviákat árverez el.

Szingapúrban az egyik legtekintélyesebb felhőkarcoló, a Marina Bay Sands egy 50 éves jubileumi Bond-logót vetít ki, Belgiumban, Dél-Afrikában különböző csoportok és munkahelyi csapatok fognak össze és öltöznek Bond-stílusú ruhákba és szmokingba, Ausztráliában, Franciaországban, Hollandiában, Indiában, Japánban, Lettországban, Mexikóban, Oroszországban és Svájcban pedig különböző fesztiválokon vetítik majd az Everything or Nothing (Mindent vagy semmit) című egészestés dokumentumfilmet.

Számos országban a rádióadók az elmúlt 50 év Bond-filmzenéit fogják játszani a James Bond-világnapon – adta hírül közleményben a Fórum Hungary Filmforgalmazó Kft.

Magyarországon a jubileum alkalmából egyes hazai mozik újra műsorra tűzik a Bond-filmek legjobbjait: A kém, aki szeretett engem, a Casino Royale, a Dr. No, a Goldfinger, az Oroszországból szeretettel és a Quantum csendje lesz megtekinthető pénteken, szombaton és vasárnap négy budapesti (Cinema City Aréna, Cinema City Westend, Cinema City Allee, Cinema City Mammut) és négy vidéki moziban (Székesfehérvár, Győr, Szeged, Pécs). A pontos vetítési dátumokról és időpontokról a mozi honlapján lehet tájékozódni.

Ian Fleming Bond-regényei nyomán 1962-ben, Albert R. Broccoli és Harry Saltzman gondozásában készült el az első film Sean Connery főszereplésével, a Dr. No. A 007-es története rekorder, a legrégebben futó filmszériának számít: az idén mozikba kerülő 007 – Skyfall a sorban a 23. Bond-film.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik