Szórakozás

Csőstül jönnek a migránsok a déli határon

Szinte mindennapos jelenség, hogy napi 15-20 határsértő akad horogra Csongrád megye déli határszakaszán, ami nem volt másként az elmúlt 24 órában sem.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség Ásotthalom polgárőreivel együttműködve három afgán és négy pakisztáni állampolgárt fogtak el szerda délután Ásotthalom külterületén – tájékoztatta a Szeged24-et Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A hét személy nem tudta igazolni magát, ezért idegenrendészeti eljárás indult ellenük. Közülük négyen már nem először próbálkoztak tiltott határátlépéssel, így ellenük büntetőeljárás is indult beutazási és tartózkodási tilalom megsértése miatt.

A lakosság segítő közreműködésének eredményeként egy afgán állampolgár került rendőrkézre az elmúlt este folyamán. Semmilyen okmánnyal nem rendelkezett a férfi.

A stabil hőkamera is „dolgozott” Röszke külterületén: az éjszakai órákban négy személy mozgását észlelte az eszköz kezelője, majd a rendőrök igazoltatták az afgán férfiakat, akik okmányok hiányában idegenrendészeti eljárás alá kerültek. Egy órával később újabb négy személyt mutatkozott a képernyőn. Őket a Széksósi út és a Kuruc út kereszteződésénél fogták el az egyenruhások és eljárás alá vonták őket.

Szolgálatba igyekező rendőr lett figyelmes három gyanús személyre a 43-as főúton Makó és Kiszombor között. Az illegális migránsok közül kettőt sikerült feltartóztatnia, harmadik társukat Makó belvárosában kapták el a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség egyenruhásai. A bangladesi állampolgárokkal szemben eljárás indult.

Szerdán a hajnali órák fáradtságát akarta kihasználni a nagylaki rendőröknek az a két egyiptomi, aki utánzott román személyi igazolvánnyal próbált hazánkba, majd Nyugat-Európába jutni. 04:30-kor jelentkeztek belépésre a nagylaki határátkelőhelyen egy román autó utasaiként. Az ellenőrzés során az útlevélkezelőnek feltűnt a személyek furcsa viselkedése, valamint, hogy az átadott okmányok nem tartalmaznak okmányvédelmi elemeket. A két egyiptomi ügyét közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás keretében vizsgálják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik