Szórakozás

Mintegy száz DK-aktivista tüntetett Felcsút főterén

DK Felcsúton (demokratikus koalíció, )
DK Felcsúton (demokratikus koalíció, )

Az Európai Bizottság mezőgazdasági biztosához fordul a Demokratikus Koalíció (DK) az állami földbérletek ügyében.

Molnár Csaba országgyűlési képviselő, a DK ügyvezető alelnöke szerdán Felcsúton azt mondta, az állami földbérletek a területalapú támogatások megszerzésére irányulnak, ezért fordulnak a biztoshoz.

A polgármesteri hivatal elé szervezett villámtüntetésen az ellenzéki politikus közölte, azért mentek a településre, mert a hírek szerint újabb földpályázatok lesznek Felcsút környékén.

Amennyiben ezt is Mészáros Lőrinc felcsúti fideszes polgármester érdekeltségei nyerik, az egy beismerés lesz arról, hogy „a politikai hatalmat magánérdekek kiterjesztésére használják Orbán Viktor barátai” – tette hozzá.

A hivatal előtt összegyűlt mintegy száz aktivistának elmondta, az „orbáni oligarcharendszer” ellen is tiltakoznak, amely politikai és hétköznapi értelemben vett bűnszervezet.

A flashmob után az aktivisták papírból készített utcanévtáblákat ragasztottak ki több helyre, amelyeken többek között az Oligarcha utca, a Kőfejtő utca, az Oszt’ jó napot utca, a Ne mi nyerjük a legtöbbet utca feliratok szerepeltek.

A felcsúti polgármesteri hivatalban kisebb pánikot okozott a DK-s megmozdulás. Rendőrt hívtak, és lezárták a hivatal kerítésének kapuját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik