Szórakozás

Elképesztő!: 600 határsértő egy hónap alatt Csongrád megyében

71 határsértőt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai az elmúlt másfél napban.

Hétfőn hajnalban 13 határsértőt és egy szerbiai embercsempészt fogtak el a rendőrök Ásotthalom külterületén – mondta el a Szeged24-nek Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az illegális migránsok közül hárman már nem először próbálkoztak tiltott módon hazánkba jutni. Nem sokkal később szintén Ásotthalom külterületén fogtak el a járőrök a helyi polgárőrség tagjai közreműködésével 20 főt, köztük két afgán családot. A délelőtti órákban egy taxis tett bejelentést a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség ügyeletére arról, hogy Ásotthalomra két külföldi személy kért autót. A megadott helyszínen a rendőrök és a polgárőrök két vietnámi állampolgárt találtak, akik nem tudták igazolni magukat.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre vitt határsértők között több család is van, akik kisgyerekekkel próbáltak ilyen módon a schengeni övezetbe jutni. Az elfogott illegális migránsok ellen idegenrendészeti illetve büntetőeljárások indultak és a rendőrség várhatóan kitoloncolja őket Szerbiába. Az embercsempészés bűntettének elkövetésével megalapozottan gyanúsítható szerbiai férfit a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Az elmúlt időszakban egyre nő a Csongrád megye déli részén elfogott illegális migránsok száma, akik között egyre több olyan van, aki még nem töltötte be a 14. életévét. Szeptemberben 125 esetben összesen 544 felnőtt és 24 gyermekkorú hatásértőt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai csak a zöld határon, akiket 21 embercsempész segített.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik