Szórakozás

Hat és fél év a betegtársa halálát okozó szentesi férfinak

24.hu
24.hu

2012. 10. 01. 13:34

A férfi február 5-én olyan súlyosan bántalmazta a szentesi kórház pszichiátriáján idős, magatehetetlen betegtársát, hogy a sértett néhány órával később meghalt.

A 35 éves Gullay Ádámot 1997 óta alkohol- és drogfüggősége miatt kialakult agresszivitása és más tünetei miatt többször kezelték pszichiátrián. 2011-2012 telén Szentesen egy lakókocsiban húzta meg magát, 2012. január 30-án innen vitték be önveszélyes viselkedése miatt a helyi kórház pszichiátriájára.

A férfi egy kórterembe került a későbbi sértettel, az agyvérzése miatt mozgásképtelen, idős férfival, aki éjszakánként gyakran ordibált, hangoskodott. A vádlott, aki emiatt nem tudott aludni, február 5-én hajnalban odament betegtársa ágyához és – az orvos szakértői vélemény szerint legalább ötször – ököllel arcon ütötte a sértettet. A férfi egyik vallomásában úgy fogalmazott: “nem bírtam ki, hogy ne üssem meg”. A bántalmazás következtében az idős férfinak eltörött az arc-, az állkapocs és orrcsontja, és jelentős mennyiségű vért vesztett. Az ápolók a történtek után rögtön elkezdték a férfi ellátását, a páciens azonban néhány óra múlva elhunyt. Halálát a vérveszteség mellett vérbelehelés és fulladás okozta.

A vádlott az elmeorvos-szakértő véleménye szerint betegsége miatt közepes mértékben korlátozott. Kiss Dániel tanácsvezető bíró az ítélet indoklásában kifejtette, a vádlott kóros elmeállapotát enyhítő körülményként kellett figyelembe venni, a férfi azonban védekezésre képtelen, idős betegtársát bántalmazta, akinek esélye sem volt az ellenállásra.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést, így a döntés nem jogerős.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.