Szórakozás

Veszélyes gyilkos szökött meg a Csillagból!

24.hu
24.hu

2012. 09. 30. 13:45

Senki se próbálja meg elfogni, ha látja, hanem azonnal hívja a rendőrséget!

A képen látható, 47 éves Bakony Róbertnek csak néhány órás eltávozást engedélyeztek Szegedi Fegyház és Börtönben, ahova azonban a megadott határidőre nem érkezett vissza – értesítette a Szeged24-et a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, amely országos elfogatóparancsot adott ki a férfi ellen.

A megszökött rab veszélyes gyilkos, ezért a rendőrök azt kérik: senki se próbálja meg elfogni, hanem azonnal hívja a rendőrség ingyenesen hívható 107, 112 központi segélyhívó telefonszámainak bármelyikét.

A szökésben lévő elítélt  185 cm magas, 110 kg súlyú, barna hajú, arca kerek, szeme barna színű, szemöldöke széles, ívelt, szemüveget visel, jobb lábán egy kb. 15 centiméteres heg látható.

A rendőrség mielőbbi elfogása érdekében megtette a szükséges intézkedéseket, értesítette a határátkelőhelyeket és a szomszédos országok rendőri szerveit is.

A BVOP közleménye szerint a férfi a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai objektumát jutalomból engedélyezett, csoportos kimaradásra hagyhatta el. Amikor az elítélt határidőre nem tért vissza, az intézet parancsnoka fogolyszökés vétsége miatt azonnal feljelentést tett.

A közlemény szerint a férfi több mint öt éve van az intézetben, börtön fokozatban tölti büntetését, kettes, azaz a második legenyhébb biztonsági besorolással. Az elítélt folyamatosan dolgozott, csaknem húsz alkalommal kapott jutalmat, korábban három alkalommal volt jutalomból kimaradáson, minden esetben időben visszatért a börtönbe – írta Közleményében a BVOP.

Bakony Róbertet 2009 márciusában ítélte jogerősen tíz év börtönbüntetésre a Győri Ítélőtábla egy ismerőse meggyilkolása miatt. A férfi 2006 augusztusában bántalmazta, majd fojtotta meg áldozatát, a holttestét pedig elásta.  A bűncselekmény előzményeként Bakony Róbertet a sértett feljelentette azzal, hogy ellopott tőle egy rakodógépet. Ezt a vádlott erősen sérelmezte, mivel korábban kapott felfüggesztett szabadságvesztésének próbaideje még nem járt le, s attól tartott, hogy az ügyek halmozódása miatt a rá rótt szabadságvesztést le kell töltenie.

A férfi szorongatott helyzetéből kínálkozó lehetőséget felismerte a sértett. Feljelentését visszavonta és hivatalosan azt nyilatkozta, hogy az ominózus gépet a vállalkozó megvette tőle. Ugyanakkor elkezdte zaklatni, többször pénzt kért tőle, s megfenyegette, hogy nyilatkozatát bármikor visszavonhatja.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.