Szórakozás

Vádemelési javaslat a makói betörő ügyében

Másfél tucatnyi lakásbetörés írható annak a makói fiúnak a számlájára, aki ellen a napokban javasolt az ügyészségnek vádemelést a Makói Rendőrkapitányság.

Mindent vitt, ami mozdítható: elektromos berendezéseket, készpénzt, élelmiszert, alkoholt, de a kisbaltát, a kerékpárt és a sértettek cipőit, melegítőit sem hagyta érintetlenül – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A 14 éves makói fiút idén februárban fogta el és vette őrizetbe a rendőrség.

Az azóta eltelt időben a makói nyomozók megállapították, hogy a fiatal másfél tucatnyi makói lakásba tört be, többször rendkívül brutális rongálást végezve. Két bűncselekményben társa is akadt, egy 16 éves makói fiú tartott vele. A lopásból származó tárgyakat értékesítette, az abból nyert pénzt pedig elköltötte. Volt olyan portéka is, amit megtartott. A házkutatások során többek között lefoglaltak a nyomozók egy mikrohullámú sütőt és egy baltát is.

A rendőrség a nyomozást időközben befejezte, és az ügy iratait vádemelési javaslattal mindkét gyanúsított ellen az ügyészségnek megküldte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik