Szórakozás

Migránsok áradata a déli határszakaszon

Egy híján harminc illegális migránst fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség egyenruhásai Tiszasziget és Röszke térségében az elmúlt 24 órában.

A lakosság segítő közreműködésének köszönhetően került rendőrkézre egy szerbiai állampolgárságú nő és egy afgán férfi csütörtökön kora délután Tiszaszigeten – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Nem rendelkeztek semmilyen okmánnyal, sőt a későbbi vizsgálatok során arra is fény derült, hogy mindketten beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt állnak, így ennek megsértése miatt büntetőeljárás indult ellenük.

A stabil hőkamera kezelője jelezte a Röszke külterületén járőröző kollégáknak, hogy három személy mozgását látja a térségben. A rendőrök hamar intézkedés alá vonták a török férfiakat, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult, mivel igazolni nem tudták magukat.

Péntekre virradóra intenzívvé vált a migrációs nyomás, de az egyenruhásokat ez nem érte váratlanul: szervezett rendőri munka eredményeként két koszovói férfit fogtak el Röszke külterületén, majd egy órával később egy hatfős afgán családdal bővült az eljárás alá vont határsértők száma. Reggelre további tizenhat illegális migráns került rendőrkézre, akik pakisztáni, afgán és koszovói állampolgárságú férfiak és nők voltak.  Közülük ketten már nem először próbálkoztak, így beutazási és tartózkodási tilalom megsértése miatt büntetőeljárás indult ellenük, a többiek idegenrendészeti eljárás alá kerültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik