Szórakozás

Ezért a jó ügyért fogtak össze a sztárok

falusi-mariann(960x640)(1).jpg (falusi mariann)
falusi-mariann(960x640)(1).jpg (falusi mariann)

Hazai hírességek fogtak össze az állatvédelemért. Azt szeretnék megmutatni, hogy nem csak egy-egy címlapfotó kedvéért simogatnak meg egy állatot, hanem valóban szívügyüknek tekintik a sorsukat.

Ne csak beszéljünk a katasztrofális állapotban lévő hazai állatvédelem ügyéről, hanem tegyünk is annak megváltoztatásáért! E célt szem előtt tartva jött létre a Hírességek az Állatokért video-újság az Elveszett Állatok Alapítvány gondozásában, a hazai sztárvilág jeles képviselőinek együttműködésével.

Az Elveszett Állatok Gyógyító, Ellátó, Elhelyező Alapítvány Dr. Varga József vezetésével 2004-ben kezdte meg működését. Az alapítvány munkatársai minden nap szembesülnek a hazai állatvédelem katasztrofális állapotaival: az állatorvosi rendelőbe egyre több elárvult, kidobott, gazdátlan, sérült, beteg és segítségre szoruló állat kerül be, akiknek magas szintű gyógykezelésre, szocializációra és rehabilitációra van szüksége, a felépülés után pedig egy szerető otthonra.

Az újonnan induló Hírességek az Állatokért videoújság célja, hogy csendes, meghitt párbeszéd induljon el a hazai állatvédelem helyzetének megváltoztatásáért, mivel a szervezők hisznek abban, hogy az ennek keretében született intelmek mélyebben bevésődnek, mint a hangos szóváltások vagy a mocskolódás közepette elhangzottak.

A kezdeményezés mellé állva hazai hírességek – Falusi Mariann, Keresztes Ildikó, Tóth Gabi, Bebe, Balázs Fecó, Tornóczky Anita, Lajsz András, Besenyei Péter, Bangó Margit, Balázs Péter, dr. Németh Vilmos, Korbuly Péter, dr. Hargittay András, dr. Király Péter, Tokody Ilona – videoüzenetekben mutatják meg, hogy nem csak egy-egy címlapfotó kedvéért simogatnak meg egy állatot, hanem valóban szívügyüknek tekintik a sorsukat.

Az elkészült filmekben a beszélgetőtárs szerepét Kondor Katalin, az egyik leghitelesebb magyar újságíró-riporter vállalta magára. Az elkészült videók az Elveszett Állatok Alapítvány honlapján tekinthetők majd meg, a tervek szerint folyamatosan kerülnek föl az újabb és újabb részek a sorozatból.

A weboldalon, a filmes tartalmon és az állatvédelemmel, állatvédelmi oktatással kapcsolatos, kategorizált hivatkozásokon kívül rendszeresen frissített, írott anyagok segítségével is tájékozódhatnak majd az érdeklődők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik