Szórakozás
bicikli (bicikli, )

Nem volt pénze buszjegyre, kerékpárt lopott

Buthy Lilla

2012. 09. 26. 12:55

A Velencei Diákotthon egyik 16 éves lakója engedélyezett eltávozásából egy lopott kerékpárral tért vissza az intézetbe.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Fehérvár24-nek elmondta: A Velencei Diákotthon portása tett bejelentést tegnap késő este a Gárdonyi Rendőrkapitányságra arról, hogy az intézmény egyik tanulója engedélyezett eltávozását követően este negyed tízkor egy kerékpárral tért vissza. A bejelentő azt is elmondta, hogy a 16 éves fiúnak soha nem volt biciklije.

Így a bejelentést követően a rendőrök azonnal az intézménybe mentek, ahol kérdőre vonták a tinédzsert. Először folyamatosan azt állította, hogy az egyik barátja adta neki kölcsön egy hétre a kétkerekűt, de később a neki feltett kérdések megválaszolása során ellentmondásba keveredett saját magával és nagyon zavartan viselkedett. Végül bevallotta, hogy a velencei vasútállomás területéről hozta el a lezáratlan kerékpárt még reggel kilenc óra körül.

A nyomozóknak később elszámoltatása során azt is elmondta, hogy mivel a pénztárcáját az iskolában hagyta, így nem volt pénz nála, amivel buszjegyet tudott volna venni, hogy hazamenjen Pusztaszabolcsra. Ekkor jött az ötlet, hogy a kerékpárt ellopja, és azzal hazateker. Így is tett. Oda és vissza is a kerékpárral közlekedett, és még Velencén is több órán keresztül biciklizett, mire visszatért az iskolába.

Az 50 – 60 000 Ft közötti értékű kerékpárt a Gárdonyi Rendőrkapitányság nyomozói a fiútól lefoglalták, az ügyben lopás miatt eljárást indítottak.

Mivel eddig még az ellopott kerékpárral kapcsolatban bejelentés nem érkezett a kapitányságra, a nyomozók azt kérik, hogy akinek kerékpárja 2012. szeptember 25-én reggel kilenc órakor a velencei vasútállomásnál lévő gyalogos felüljáró korlátjának volt támasztva, de onnan eltulajdonították, az jelentkezzen a gárdonyi nyomozóknál a 22/355-003-as telefonszámon. Ezen kívül a nyomozók azoknak a jelentkezését is várják, akik a bűncselekménynek szemtanúi voltak.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.