Szórakozás

Autós üldözés: lovakat keresett a járőr, tolvajokat fogott

rendorseg(210x140)(25).jpg (rendőrség)
rendorseg(210x140)(25).jpg (rendőrség)

A menekülő gépkocsi kisodródott és árokba hajtott.

A gánti körzeti megbízott kedden, hajnali három órakor arról kapott riasztást, hogy a Zámoly és Csákvárt összekötő utak kereszteződésében elkóborolt lovak vannak. A körforgalomnál az állatokat nem találta, így Gánt felé vette az irányt.

Amikor a Bányatelephez ért, a vízmű, valamint a szociális otthon épülete között egy ott parkoló autóra lett figyelmes, ami meglátva a szolgálati gépkocsit, nagy sebességgel elindult Székesfehérvár irányába. A körzet megbízott követni kezdte az autót, majd erősítést kért az ügyeleten keresztül. A Zámoly – Csákvár utak kereszteződésében lévő körforgalomnál a menekülő gépkocsi kisodródott, és árokba hajtott.

A balesetet szenvedett autóból a sofőr kiszállt, majd egyből elmenekült. Az autó két utasát – akik közül egyik a baleset során könnyű, zúzódásos sérüléseket szenvedett – testi kényszer és bilincs alkalmazásával a gánti körzeti megbízottnak sikerült elfognia. Az autóban egy fűkasza, valamint 40 liter benzin, illetve 20 liter gázolaj volt, melyek értéke összesen 400 000 Ft. Mint később kiderült, ezeket a Gánt Bányatelepen lévő Szociális Otthonból lopták el a raktárépület ajtaját felfeszítve, illetve az ablakot betörve.

A két elkövetőt az időközben helyszínre érkező járőrök előállították a Bicskei Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók a betöréssel kapcsolatban gyanúsítottként hallgatták ki őket. A büntetett előéletű 27 éves, valamint a szintén büntetett előéletű 34 éves sárkeresztúri férfiak ennek során beismerő vallomást tettek. Ezt követően a fiatalabbik férfit – akivel szemben hasonló bűncselekmény elkövetése miatt jelenleg folyamatban van más büntetőeljárás is – bűnügyi őrizetbe vették. Az idősebbik férfit – kihallgatását követően – elengedték.

Harmadik, soponyai társukat napközben fogták el a sárkeresztúri ismerőseinél. A sárbogárdi járőrök elfogását követően előállították a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra. Onnan kerül átszállításra Bicskére.

A menekülés közben történt közlekedési baleset körülményeit, valamint azt, hogy megállapítható-e a gépkocsivezetővel szemben segítségnyújtás elmulasztása, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

A Bicskei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vizsgálja, hogy a trió számlájára további korábban elkövetett betörések is felróhatók-e- tájékoztatta a Fehérvár 24-et a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik