Szórakozás

Indián nyár az őszben

Korán búcsúzott a nyártól, aki búcsúzott– pénteken 30 fok körüli értékeket mérhetünk. Visszaköszön az indián nyár.

Előbb kellemes őszies, majd szerdától újra kifejezetten nyárias időjárás valószínű térségünkben, írta Krausz Mikes Miklós, a DO meteorológiai szakértője.

Ahogy azt tapasztalhatjuk is, ma változóan felhős ég jellemzi időjárásunkat, főleg az ország délnyugati és középső tájain bújik elő a nap. A felhős idő ellenére kellemes meleg várható, 24-26 fokos csúcsokkal. Ugyanakkor este megnövekszik a felhőzet, nyugaton már egy-egy zápor, helyenként kiadós zivatar is előfordulhat. A csapadékzónában megerősödik, esetenként viharossá is fokozódik a szél.A közeli folytatás szintén szeles, változékony, kifejezetten őszies időt ígér: kedden északnyugatira fordul a szél, s eleinte főleg délen, majd délutántól inkább az északkeleti tájakon fordulhat elő csapadék – záporokkal, futó zivatarokkal számolhatunk. A szeles idő nyomán egy-két fokkal hűvösebb idő várható a mainál: 22-24 fokos hőmérsékleti értékekkel számolhatunk.

A felhős, esős, változékony, őszies idő közepette szinte hihetetlen, de még mindig csak átmeneti az ősz: szerdától egy markáns melegfront éri el térségünket, amely nyomán visszatér az indián nyár. A hét hátralévő részében sok-sok napsütés, folyamatosan emelkedő hőmérséklet várható – nem túlzás, igazán nyárias napokra készülhetünk, emelte ki prognózisában a középtávú előrejelzések specialistája.

Mikes konkrét adatokkal is szolgált a friss modellek alapján: ezek szerint kivált csütörtökön és pénteken lesz nyáriasan napos, kifejezetten meleg idő – csütörtökön 27-29, pénteken 30 fok körüli értékek lehetnek. A hét utolsó napjaiban tompulhat a nyár tüze – de szombaton és vasárnap is kellemes, jellemzően napos diőre számíthatunk, 26-28 fokos csúcsokkal.Indián nyár – aki csak teheti, használja ki a jó időt!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik