Szórakozás

Botrányos földpályázat: az elnökhelyettes, az unokaöcs és a szántók

fold(960x640)(2).jpg (föld)
fold(960x640)(2).jpg (föld)

Lapértesülések szerint a pályázatkiíró Nemzeti Földalapkezelő Szervezet egyik vezetőjének rokona kiváló minőségű szántóföldekhez jutott Fejér megyében.

A pályázatkiíró szerv, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) elnökhelyettese, Nagy János unokaöccse, Nagy Péter két pályázaton is nyert Fejér megyében – írta a Blikk. A lap szerint ráadásul a Nagy Péter pályázati győzelmét kihirdető dokumentumot maga a rokon írta alá az NFA nevében. Talán abban bíztak, hogy senkinek sem szúr majd szemet a rokoni szál a hétköznapi névvel – olvasható a cikkben. A Blikk forrásai szerint azonban Nagy Péter elővigyázatlan volt: hencegett befolyásos kapcsolatával, és előre megmondta, ő fog nyerni.

Forrás: Blikk.hu

A cikk szerint az unokaöcs még a Margitszigetnél is nagyobb, kiváló minőségű szántóföldekhez jutott, összesen 115 hektáros birtoka lett Kálozon és Sárszentágotán, pedig számos helyi családi gazdálkodó pályázott ezekre a területekre. A Blikk megkérdezte Nagy Jánostól, hogy nem érzi-e szerencsétlen dolognak, hogy az unokaöccse nyert az általuk kiírt földpályázatokon, illetve próbálta-e lebeszélni a pályázásról.

Az elnökhelyettes hivatala válaszolt a Blikknek, pontosabban visszakérdezett, hogy van-e abban valami szabály­talan. “Az eljárás törvényes és szabályos volt!” – jelentették ki az NFA-nál.

Több sebből vérzik az állami földek pályázati rendszere. Ángyán József volt vidékfejlesztési államtitkár, fideszes képviselő több jelentésben számolt be arról, hogy néhány jól behatárolható befolyásos érdekcsoport nyerte el a legtöbb földet az eredetileg családi gazdálkodók számára kiírt haszonbérleti pályázatokon. A helybéli gazdák csak „átlagjavító propagandaalanyok” lehettek Ángyán szerint, akiknek csak a legrosszabb minőségű földek jutottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik