Szórakozás

Az elmúlt 24 óra rendőrségi krónikája

Németh-Kész Mónika rendőrségi szóvivő referált a Fehérvár24-nek: bolti lopás, kocsilopás, II. világháborús lőszerek, eltűnt tinédzser és öngyilkossággal fenyegetőző asszony. Tegnap sem unatkoztak a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei.

Lopni próbált

6183 Ft értékben akart fizetés nélkül húsárút kivinni az egyik fehérvári üzletből késő este egy 42 éves nő. A biztonsági őrök azonban tetten érték, és értesítették az esetről a rendőrséget. A nővel szemben a járőrök 30 000 Ft-os helyszíni bírságot szabtak ki.

Ellopott, majd megkerült gépkocsi

Hajnali fél hatkor gépkocsi-lopásról érkezett bejelentés a rendőrségre. A tulajdonos elmondta, hogy Székesfehérvár, Zentai utcában parkoló Opel Corsáját lopták el ismeretlenek. A kára 150 000 Ft. A gépkocsit napközben Székesfehérvár külterületén megtalálták. Állampolgári jelzés érkezett arról, hogy egy Opel Corsa a 7-es főúttal párhuzamos földúton áll megrongált állapotban. Miután a gépkocsit a technikusok leszemlézték, az autót a tulajdonosa visszakapta.

Lőszereket találtak

Káloz, Széchenyi utcából érkezett a jelzés a délelőtt folyamán, hogy egy pincebontás közben a falban 17 darab lőszert találtak a munkások. A rendőrség így felvette a kapcsolatot a honvédség tűzszerészeivel, akik a helyszínre mentek. Az ő kiérkezésükig a helyszínt a sárbogárdi járőrök biztosították. Miután megérkeztek a tűzszerészek, átvizsgálták a pincét, majd az ott talált II. világháborús PPS géppisztoly-lőszereket elszállították.

Szabadságukban korlátozva

Hajnali öt órakor a dunaújvárosi rendőrök egy 35 éves ercsi férfi elővezetését hajtották végre a Dunaújvárosi Városi Bíróságra.

A Bicskei Rendőrkapitányság körzeti megbízotti csoportjának vezetője hétfőn délelőtt egy 46 éves bodméri férfivel szemben intézkedett. A személy ellenőrzése során kiderült, hogy a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség elővezetését rendelte el. Így a férfit a törzszászlós először a Bicskei Rendőrkapitányságra vezette elő, majd onnan került átszállításra Székesfehérvárra, az ügyészségre.

A szabadbattyáni körzeti megbízott Felsősomlyóban intézkedett az este folyamán egy 59 éves budapesti férfivel szemben. A személy adatainak leellenőrzése során ugyanis kiderült, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság elfogatóparancsot adott ki ellene. A KMB-s így a férfit előállította a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol bűnügyi őrizetbe vette a Forrónyom.

Éjszaka a gárdonyi rendőrök Baracskán intézkedtek egy a Templom közben gyalogosan közlekedő férfivel szemben. Ellenőrzés alá vonták, de mivel nem tudta magát igazolni, ezért előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra. Ott adatai leellenőrzésre kerültek. Ezt követően szabadítva lett.

Eltűnt, meglett

A pátkai körzeti megbízott este fél hétkor igazoltatott Pátka, Árpád utcában egy tinédzsert. Ennek során derült ki, hogy a 16 éves lány ellen a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság eltűnés miatt körözést adott ki. A KMB-s így a lányt előállította a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol meghallgatását követően átadták nevelőjének.

Kórházba szállították őket

A délelőtt folyamán a fehérvári járőrök egy 42 éves asszonyhoz hívtak mentőt, aki ittas magatehetetlen állapotban feküdt a fehérvári Ybl Miklós lakótelepen. A mentők kórházba szállították.

Egy 57 éves abai asszonyt is a mentők vittek kórházba, miután a rendőrök arról értesítették őket, hogy a nő öngyilkossággal fenyegetőzik Aba, Rákóczi utcában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik