Szórakozás

Táppénzen lévő rendör buktatott le egy körözött férfit Szegeden

Meglehetősen sűrű volt a Csongrád megyei rendőrök hétvégéje. Körözött bűnözőt, határsértőket fogtak, segítséget nyújtottak egy idős asszonynak.

Egy 78 éves szegedi asszony kórházba szállításához nyújtottak segítséget a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei vasárnap hajnalban – tájékoztatta a Szeged24-et a megyei kapitányság sajtóügyelete. A rendőrök közreműködését a mentőszolgálat munkatársai kérték, akiket az idős asszony riasztott azzal, hogy elesett és nem tud felkelni. A mentők nem tudtak bejutni a bajba jutott nőhöz, ezért az egyenruhások átmásztak a kerítésen, majd a lakás ajtaját felfeszítve találtak rá a combnyaktörést szenvedett nénire. Őt a mentők a szegedi Traumatológiai Klinikára szállították.

Vasárnap délután egy szegedi lakos jelezte a Szegedi Rendőrkapitányság ügyeletén, hogy egy ember magatehetetlen állapotban a Széchényi téren a földön fekszik. A helyszínre érkező rendőrök erősen ittas állapotban találták a férfit, aki annyit tudott mondani, hogy „csak kicsit beszél magyarul”. A rendőrök végül mentőt hívtak hozzá, akik kórházba vitték.

Egy erősen ittas állapotban lévő 54 éves bordányi férfit is a rendőrök vitettek kórházba, miután vasárnap délután a helyi söröző teraszán egy padról leborult a földre és beverte a fejét. A férfi nem tudott kommunikálni a járőrökkel, ezért mentőt hívtak hozzá.

Egy szolgálaton kívüli rendőr jelzésére fogtak el a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei egy körözött férfit szombaton este. A bíróság által keresett embert egy táppénzen lévő rendőr ismerte fel, majd értesítette a szolgálatban lévő kollégáit, akik a Móra és a Faragó utca kereszteződésénél el is fogták a 41 éves szegedi lakost, akit őrizetbe vettek. További sorsáról a bíróság dönt.

Egy 32 éves helybeli férfit állítottak elő a Makói Rendőrkapitányság járőrei vasárnap hajnalban a város főteréről, miután erősen ittas állapotban fiatalokba kötött bele. A rendőrök segítségét egy fiatal nő kérte, ugyanis a férfi odament a társaságukhoz, majd szidalmazta és veréssel fenyegette őket. Az egyik fiatalt fellökte, míg a nőnek a kezét kezdte el szorítani. A Makói Rendőrkapitányság garázdaság vétsége megalapozott gyanúja miatt indított ellene büntetőeljárást.

18 határsértőt, köztük 3 gyermeket fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség közös járőrei az elmúlt 24 órában Ásotthalom külterületén. Közülük többen már nem először próbálkoztak illegálisan hazánkba jutni, ezért velük szemben büntetőeljárás indult. Az egyik fiatalember ráadásul megpróbálta kijátszani a rendőröket és hamis személyi adatokat diktált be, azonban gyorsan lebukott. Ellene ezért közokirat-hamisítás bűntette megalapozott gyanúja miatt is büntetőeljárás indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik