Szórakozás

Tankolás fizetés nélkül

Tulajdon elleni szabálysértés miatt indult eljárás egy 20 éves román férfivel szemben, aki az M7-es autópálya Váli Völgyi Pihenőjében lévő töltőállomásról fizetés nélkül akart távozni, miután teletankolta autóját.

Az esetről a benzinkút kezelője értesítette a rendőrséget, miután azt látta, hogy egy román rendszámú Renault gépkocsiból kiszállva a sofőr teletankolja az autót, majd visszaszáll a járműbe. Mivel a bejelentő gyorsan reagált, és egyből a kocsihoz lépett, így az autó nem tudott elindulni.

A benne ülő két román férfi azt hajtogatta, hogy csak félre akartak állni a parkolóba, és utána akartak fizetni, mert náluk Romániában ez így szokás. Amikor azonban a 20 686 Ft-os számla kiegyenlítésére került sor, kiderült, hogy sem annyi készpénz nincsen náluk, sem annyi fedezet nincsen a náluk lévő bankkártyán, hogy az üzemanyag-vásárlást rendezni tudják.

Így az időközben értesített és helyszínre érkező rendőrök a gépkocsit lefoglalták, míg a két román férfit előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra. Ott lopás szabálysértésének elkövetése miatt a 20 éves sofőrt a rendőrök meghallgatták, majd ezt követően szabálysértési őrizetbe vették.

Ügyében gyorsított eljárás keretében már holnap délelőtt ítéletet hirdethet a Székesfehérvári Városi Bíróság – mondta el a Fehérvár24-nek a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik