Szórakozás

Az elmúlt 24 óra rendőri akciói

Előállítások, verekedések, ittas vezetők adtak feladatot a rendőröknek

Összeverekedtek

A Bicskei Rendőrkapitányság Ügyeletére este fél nyolc körül verekedésről érkezett bejelentés. Amikor a rendőrök a helyszínre kiértek, kiderült, hogy egy férfi ment be az egyik család házának udvarára, ahol a tulajdonossal összeszólalkozott, majd a két férfi között már az utcán dulakodás alakult ki. Ennek során a házban lakó férfi egy fadarabbal fejen ütötte a hívatlan vendéget, aki ennek során könnyen sérült. A helyszínen lévők valamennyien láthatóan ittas állapotban voltak. Így a rendőrök a bántalmazóval szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. A férfit garázdaság elkövetése miatt előállították a Bicskei Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. A sértett illetve egy férfi, aki az esetet látta, tanúként került kihallgatásra. A sértetthez fejsérülése miatt mentőt hívtak a rendőrök, így a Tatabányai Szent Borbála Kórház Traumatológiájára lett beszállítva.

Eltűntek, de megkerültek

Az etyeki körzeti megbízottat egy helybéli férfi szombaton eset azzal keresete fel, hogy 10 éves féltestvére eltűnt. Mint kiderült, a kisfiú barátaival kerékpározott délután Etyeken, már haza kellett volna érnie, de még nem érkezett meg, a szülők már keresni kezdték. A KMB-s felvette a kapcsolatot az édesapával, aki elmondta, hogy a kisfiú egészséges és eddig egy alkalommal fordult elő, hogy nem ment haza időre. A szolgálatban lévő valamennyi rendőr polgárőrökkel illetve az etyeki rendezvényen lévő biztonsági szolgálat munkatársaival kiegészülve a kisfiú keresésére indultak. Mintegy két óra elteltével a szülők telefonáltak, hogy gyerekük az egyik ismerősüknél van Etyek, Kossuth utcában. Így a KMB-s a megadott címre ment, majd biztonsági intézkedés keretében a kisfiút az időközben odaérkező szülőknek átadta.

A Bicskei Rendőrkapitányságra az éjszaka folyamán egy másik eltűnésről is bejelentés érkezett. Éjszaka 01 órakor ugyanis a Gánti Szociális Otthon ápolója telefonált be a rendőrségre azzal, hogy egy férfi gondozottjuk este kilenc órakor az intézet területéről engedély nélkül távozott, de nem tért vissza az intézménybe, azóta ismeretlen helyen tartózkodik. Mint kiderült, az este folyamán egy buszsofőr feltehetően az eltűnt személyt látta a zámolyi körforgalomnál. A bejelentő elmondta, hogy a férfi alkoholista, életmentő gyógyszert nem szed, kommunikálni és tájékozódni képes. Több öngyilkossági kísérlete is volt, legutóbb szeptember elején, amikor az otthonban egy pengét nyelt le. A keresést így a rendőrök megkezdték három szolgálati gépjárművel és hét fővel. Az egyenruhások először a környéket nézték végig, miközben felvették a kapcsolatot a Székesfehérvári Rendőrkapitánysággal a zámolyi hétvégi házas terület átvizsgálása érdekében. Hajnali három órakor jelezte az egyik fehérvári rendőr, hogy az eltűnt személyt Zámoly belterületén a buszmegállóban megtalálta. Így biztonsági intézkedés keretében a rendőrök visszaszállították a gánti otthonba, ahol ápolójának átadták.

Előállították őket

A sárbogárdi járőrök a koradélután folyamán Sárkeresztúron igazoltatták egy helybéli lakost. A férfi azonban a helyszínen nem tudta magát hitelt érdemlően igazolni, ezért személyazonosságának megállapításáig a rendőrök a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra előállították. Majd adatai megállapítását követően szabadon engedték.

Nem sokkal később szintén a Sárbogárd Rendőrkapitányság járőrei Sárkeresztúron ellenőrzés alá akartak vonni egy Ford Mondeo személygépkocsit és annak vezetőjét. A sofőr azonban a rendőri jelzésnek nem állt meg, így ekkor az autót követni kezdték a járőrök. A férfi végül a sárkeresztúri betontelepnél az autóját hátrahagyva elmenekült. Nem sokkal később azonban a betontelep közelében sikerült ellenőrzés alá vonniuk a rendőröknek. Igazoltatása során derült ki, hogy nincsen nála semmilyen okmány, amivel igazolni tudná magát. A rendőrök azonban az ügyeleten keresztül adatait leellenőrizték a nyilvántartóban, melynek során kiderült, hogy a Fejér Megyei Bíróság a vezetéstől eltiltotta. Így a férfit előállították a kapitányságra, ahol megindult vele szemben az eljárás.

A dunaújvárosi rendőrök az este folyamán egy 27 éves perkátai férfivel szemben intézkedtek. A személyt bűncselekmény gyanúja miatt állították elő az Adonyi Rendőrőrsre egy folyamatban lévő bűnügyben. Miután megtörtént kihallgatása a nyomozók szabadon engedték.

Biztonságba helyezték őket

A fehérvári járőrök szombat délután biztonsági intézkedés keretében kórházba szállítattak a mentőkkel egy 30 éves férfit, aki Székesfehérvár, Várkörúton ittas, magatehetetlen állapotban az utcán feküdt.

Este fél hétkor a mentők kértek segítséget a rendőröktől egy hajléktalan férfi kórházba szállításához. A személy ugyanis Székesfehérvár, Várkörút és Budai út kereszteződésénél erősen ittas állapotban volt, és amikor a mentősök be akarták ültetni autójukba, a velük való együttműködést megtagadta. A helyszínre érkező járőrök felszólítására végül a férfi beszállt a mentőautóba, és így sikerült kórházba szállítani.

Dunaújváros, Kőris utcában a Pannon Oktatási Intézmény előtt este egy hajléktalan nőre figyeltek fel a rendőrök, aki ittas, magatehetetlen állapotban a saját vizeletében és hányadékában feküdt. A 47 éves asszonyhoz mentőt hívtak, akik a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Pszichiátriai Osztályára beszállították.

Késő este a vértesboglári KMB-s Etyek, Magyar utcában intézkedett egy 22 éves herceghalmi férfivel szemben. A fiatalember ugyanis a járdán közlekedve megbotlott és a bal bokája maga alá fordult. Így a KMB-s a helyszínre mentőt kért, akik a személyt a budapesti Szent János Kórház Traumatológiájára szállították.

Ittasan vezettek

Székesfehérvár, Kígyó utcában este fél kilenckor egy anyagi káros közlekedési baleset történt. Egy Rover személygépkocsi a Várkörút irányából az Ősz utca felé haladt, amikor a Kígyó utca 2. szám előtt az út bal oldalán, az úttal párhuzamosan található parkolóhelyen nekiütközött az ott leállított Ford gépkocsi hátsó lökhárítójának. A baleset során személyi sérülés, illetve anyagi kár nem keletkezett. A Rover sofőrjével szemben alkalmazott alkoholszonda 0,92 mg/l értéket jelzett, ezért a rendőrök a férfi vezetői engedélyét a helyszínen elvették, és mintavételre előállították. A vizsgálatot végző orvos a vezetőt közepesen ittasnak minősítette a klinikai tünetek alapján. A férfivel szemben megindult az eljárás.

Ezenkívül a fehérvári rendőrök még egy tehergépkocsi-vezetővel, illetve egy személygépkocsi-vezetővel szemben intézkedtek ittas járművezetés miatt.

 

Az elmúlt 24 óra során Fejér megye útjain két könnyű kimenetelű közlekedési baleset történt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik