Szórakozás

Nagy kihívás előtt áll Béres Alexandra

curling válogatott (curling válogatott)
curling válogatott (curling válogatott)

A Magyar Női Curling Válogatott tavaly kilencedszer szerepelt az Európa Bajnokságon, ahol sikerre vitték régi álmukat, és feljutottak az A ligába. Idén még jobban szeretnének teljesíteni.

 


A Magyar Női Curling Válogatott – Szekeres Ildikó, Béres Alexandra, Patonai Ágnes, Ádám Boglárka, Páthy-Dencső Blanka – idén, a jubileumi tizedik alkalommal Európa 10 legjobb csapata között szerepelnek decemberben Németországban, Karlstadtban. A cél pedig nem kevesebb, mint a legjobb hétbe kerülés, tehát a világbajnokságra való kijutás, majd az olimpiai kvalifikáció.


A bajnokságra való felkészülés szeptemberben kezdődött újra, így 14 hetük van arra, hogy a legjobb formába kerüljenek.

A női válogatott kemény, három hónapos felkészülését egy edzőtáborral és csapatépítéssel kezdte, amelynek része volt a pihenés, a kikapcsolódás, feltöltődés is. A jeges edzések után pihenni Visegrádra, a Dunakanyar legszebb fekvésű szállodájába utaztak. A szaunázás, a sóbarlang és az aromaterápiás relaxálás közben jótékony energiákat gyűjtöttek a lányok és így vágtak neki a tőlük elvárt, sikeres szerepléshez szükséges három hónapos felkészülésnek.


A szauna gőzében az idei célok, tervek megvitatása is előkerült. Sokak számára meglepetést okozott az öt csinos lány elmélkedése: szó esett a söprés hatékonyságáról, nyílt és zárt pozícióról, intenzitásról, a kövek tisztításának jelentőségéről, vagy akár azok forgásirányáról. De a csapat leginkább arról bizonyosodhatott meg, hogy felveszi a harcot, nyílt sisakkal, akár még az olimpiai bajnok svédekkel szemben is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik