Szórakozás

Melleivel “sokkolt” az X-Faktor szereplője – Fotó

Egy 47 éves nő kipakolta melleit az X-Faktor mentorai előtt, majd bemutatta produkcióját és elegánsan távozott. Feró levegő, a mentorok újabb versenyzők után kapkodtak. A legutóbbi castingon idősebbekből sem volt hiány.

Nem csak a 20 éveseké a világ, tartja a mondás, és mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a tinik mellett a 40-50-es korosztály képviselői is tömegével érkeznek az X-Fakor színpadára, hogy szombatonként ország-világ előtt megmutassák vélt vagy valós tehetségüket. Az önjelölt, korosodó mikrofonbűvölőkből a Táborba való bekerülést megelőző utolsó válogatón sem volt hiány, az 50 éves háziasszonytól az 58 éves ikerpáron át, a 47 éves kebelcsodáig mindenki átélhette a hirtelen jött rivaldafény – olykor bénítóan ható – érzését.

Volt, aki olyannyira nem bízta a véletlenre továbbjutását, hogy nemcsak énektudásával, hanem testi adottságaival is bizonyítani akarta “kiemelkedő” tehetségét. Az extrém külsejű – egyébként kétgyermekes – édesanya mellbedobásos taktikájával hatalmas sikert aratott Ferónál, a nagyszájú ítész alig találta a szavakat a bevállalós produkció után. Akadt olyan is, aki szolíd mintafeleségből egyszer csak Bon Jovi-s színpadrobbantóvá lépett elő, míg mások olasz dallamokkal és bókok tucatjával próbálkoztak közelebb férkőzni a mentorok szívéhez.

Azonban míg a külföldi tehetségkutatókban, főként a tengerentúlon tarolnak az idősebb korosztály képviselői – elég csak az 51 éves aggszűzre, Susan Boyle-ra és a szintén brit győztes, 41 éves Paul Pottsra gondolni, a bakui dalfesztiválon zúzó nagyikról már nem is beszélve –, hazánkban nem kapkodnak az “érettebb” hangok után.

Bár Magyarországon a harmadik évadával jelentkező X-Faktorban – korosztálytól függetlenül – idén is mindenki megmutathatja tehetségét, a korábbi tapasztalatok azt mutatják, a középkorú énekesek csupán “epizódszerepekkel” érhetik be a fiatal, feltörekvő generáció mellett.

A ritka kivétel – akinek a nevére még mindig felkapják a fejüket az emberek – az első széria nagy felfedezettje, az Eurovíziós Dalfesztiválon is bemutatkozó, Wolf Kati. Bár a 38 éves, kétgyermekes édesanya, énekesnő a hatodik helyen végzett az X-Faktorban 2010-ben, saját dalait azóta is játsszák a rádiók, és a koncerteken telt ház fogadja szerte az országban. “Utódja” azonban máig nem akadt.

Nagy Feró szerint a 2012-es X-Faktor ebből a szempontból is újdonságot hozhat, hiszen még a tavalyinál is érdekesebb és változatosabb tehetségeket sikerült kiválasztaniuk az előválogatók alkalmával. Reméli, idén nemcsak a férfigyőztesek, hanem a fiatalok hegemóniáját is sikerül megtörni.

“Az X-Faktorban sajnos nehéz dolga van az idősebb korosztálynak, pedig úgy gondolom, hogy igenis helyük lenne a színpadon. Kellene készíteni nekik külön egy tehetségkutató műsort, ahova például negyven év felettiek, úgynevezett senior-kategóriások jelentkezhetnek csak. Jó látni őket megfiatalodni, szeretem, ha belemennek egy kis bolondozásba, nem pedig belefásulnak az életükbe. Fel kell nyitnunk a szemüket, hogy igenis, érettebb korban is vannak még lehetőségek és nem szabad lemondanunk az álmainkról” – nyilatkozta a Hír24-nek Nagy Feró.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik