Szórakozás

Széllel és esővel jön a front

Csütörtökön 10°C-kal hidegebb lesz.

Szerdán a hidegfront érkezése előtt a keleti országrészben még 25-27°C köré melegszik a levegő, a Dunántúlon azonban már csak 20°C körüli hőmérsékleteket mérhetünk. A napközben nyugat felől megérkező hidegfront előtt és mentén záporok, zivatarok alakulnak ki, az esti órákra eléri a Tiszántúlt is. A front áthaladtával az északnyugatira forduló szél megerősödik, a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik. Este északkeleten és a Tiszántúlon szintén lehetnek erős, esetleg viharos északi, északkeleti lökések.

Csütörtökön kezdetben a Dunától keletre eső tájakon várható csapadék, eső, záporok fordulhatnak elő, azonban ekkor zivatar már csak elvétve alakulhat ki. Napközben fokozatosan kelet felé távozik a csapadékzóna, és nyugat felől már elkezd felszakadozni a felhőzet. Az élénk északi, északnyugati szelet a Dunántúlon és a Tiszántúlon erős, olykor viharos északi lökések kísérhetik. Hajnalban 9 és 15°C között alakulnak a hőmérsékletek, nyugaton ébredhetünk alacsonyabb minimumokra. Napközben sem melegszik fel igazán a levegő, mindössze 12-17°C-ot mérhetünk a délutáni órákban.

Pénteken már nyugodtabb időre van kilátás, többfelé derült lesz az ég, de máshol is csak kevés felhő tarkarhatja a Napot. A déli szél csak északnyugaton élénkülhet meg. Hajnalban nagyon hűvös lesz, 3 és 8°C között alakulnak a minimumok, a szélvédett, derült területeken pedig pára, köd képződhet. Délután 18-20°C köré melegszik a levegő. Hétvégén ismét újabb front érkezhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik