Szórakozás

Merevítő deszkákba rejtették a kábítószert

Marihuana-Roszken(210x140)(1).jpg (Marihuána Röszkén)
Marihuana-Roszken(210x140)(1).jpg (Marihuána Röszkén)

Egyedülálló módszerrel próbálkozott az a macedón állampolgárságú férfi, aki vasárnap éjjel jelentkezett belépésre a röszkei határátkelőhelyen.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a sofőr ideges és zavart viselkedése miatt a jármű röntgenvizsgálata mellett döntöttek – közölte a Szeged24-gyel Némedi Varga Éva. a NAV regionális főigazgatóságának sajtófelelelőse. A röntgenképek az „üres” jármű ponyvamerevítő deszkáiban eltérő sűrűségű anyagot mutattak.

A pénzügyőrök a járművet félreállították és felnyitották, melynek során azzal szembesültek, hogy a képen látott deszkák teljesen újak, profi asztalos munka eredményeként hasonlítanak az eredetihez, de gyanússá vált, hogy annál vastagabbra sikerültek. A kábítószer keresésére kiképzett kutya kábítószer jelenlétét jelezte, ezért a különös deszkákat a pénzügyőrök szétvágták.

A gyanús deszkák, összesen 289 db zsugorfóliás csomagot, abban 121 kg  marihuánát rejtettek.

A pénzügyőrök a megközelítőleg 250 millió forint utcai értéket képviselő kábítószer-szállítmányt, és a macedón férfit feljelentéssel átadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak, ahol a sofőrt őrizetbe vették, ellene visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik