Szórakozás

Vilmos herceg perel Katalin meztelen fotói miatt

Kártérítési eljárást indított hétfőn Vilmos herceg, a brit trón várományosa és felesége, Katalin cambridge-i hercegnő Franciaországban, amiért a Closer című francia pletykamagazin fotókat közölt Vilmos félmeztelenül napozó hitveséről.

A hercegi pár ismeretlen tettes ellen a Párizs közeli Nanterre büntetőbíróságán tette meg a feljelentést. A párhoz közeli források szerint a perben Vilmos és Katalin jelentős kártérítést fog követelni. Franciaországi jogi képviselőjük, Aurélien Hamelle volt John Galliano ügyvédje a divattervező antiszemita kijelentései miatt lefolytatott eljárásban. Közlése szerint a hercegi pár azt szeretné, hogy a Closer mellett eljárás induljon a képeket készítő lesifotós(ok) ellen is.

A felvételek akkor készültek, amikor Vilmos – II. Erzsébet királynő unokája – és Katalin nemrégiben az uralkodó néhai húga, Margit hercegnő fiának, Lord Linleynek a franciaországi kastélyában nyaralt. A fotók némelyikén látszik, amint Katalin bikinifelsőjét levetve napozik az úszómedence mellett.

Még az eljárás esetleges megindítása előtt, hétfőn este kiderül, hogy a kifogásolt képek közlését betiltják-e. Erről szintén a nanterre-i bíróság dönt gyorsított eljárásban, miután a hercegi pár pénteken feljelentést tett azon a címen, hogy a fotók sértik a hercegnő magánéleti jogait. A tárgyalást délután 6 órára tűzték ki Nanterre-ben. Vilmos és felesége azt szeretné elérni, hogy a Closer ne nyomtathassa ki újra a topless képeket tartalmazó számát, és hogy ne engedhesse át azok közlési jogát más lapoknak vagy internetes oldalaknak.

Annak ellenére, hogy a világon szinte Franciaországban a legszigorúbb a magánélet védelméhez fűződő jog, és az ilyen eljárásokban gyakorlatilag automatikusan elítélő határozat születik, egy lap betiltása vagy valamelyik számának visszavonása nagyon ritka.

A felháborodott hercegi pár által megindított jogi eljárások a nemzetközi médiát mindenesetre nem ijesztették el attól, hogy leközöljék az ominózus képeket. Húsz oldalnyi fotót közölt a bikinifelső nélkül lencsevégre kapott Katalin hercegnőről a Chi olasz magazin hétfői száma. A lap ugyanannak a Berlusconi család birtokolta Mondadori csoportnak a tulajdona, amelyhez a Closer is tartozik.

Ajánlott videó