Szórakozás

Rendörök egy napja

tolvajok, ittas személyek, balesetek..

Tetten ért tolvaj Székesfehérváron

Az egyik fehérvári üzletközpontból érkezett bejelentés vasárnap fél egy körül arról, hogy három férfi 19497 Ft értékben pórázokat, illetve különböző állatkozmetikai eszközöket vitt ki az állat-felszerelési boltból fizetés nélkül. Az üzlet alkalmazottja – aki a bejelentést tette – még azt is elmondta, hogy a tolvajok milyen típusú és rendszámú gépkocsival menekültek el. Így az ügyeletes a bejelentő által elmondottakat továbbítva a járőröket egyből a helyszínre irányította. A Budai út és a Kadocsa út kereszteződésében a rendőrök észre is vették a gépkocsit, amit ellenőrzés alá vontak. Ekkor azonban az autóban már csak a sofőr volt. A járőrök az autó átvizsgálása során megtaláltak több olyan tárgyat, amik az állat-felszerelési boltból származtak, illetve ezen kívül 236 000 Ft értékben Lego, illetve gyermekkönyvek és egy pár edzőcipő is előkerült. Később kiderült, hogy ezek többsége az üzletközpont játékboltjából származott. A többi vadonatúj tárgy származási helyének beazonosítása még folyamatban van. A budapesti lakhelyű férfit a rendőrök előállították a kapitányságra, ahol lopás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. Társait még keresik.

 

Körözöttek rendőrkézen

A bicskei rendőrök kora délután Bicske, Szondy utcában igazoltattak egy 17 éves lányt, akit előállítottak a Bicske Rendőrkapitányságra, mert egy folyamatban lévő bűnügyben gyanúsított kihallgatása vált szükségessé.

Nem sokkal később ebből az utcából előállítottak egy 16 éves nyergesújfalui lányt is, mert ellenőrzése során kiderült, hogy az Esztergomi Rendőrkapitányság eltűnés miatt körözését rendelte el. Így a fiatalt a rendőrök előállították a Bicskei Rendőrkapitányságra, ahol a későbbiek során megjelent a lány édesanyja, aki kislányát hazavitte.

Este fél kilenc körül Székesfehérvár, Prohászka Ottokár utcában intézkedtek a rendőrök egy lakcím nélküli asszonnyal szemben. Az ellenőrzése során kiderült, hogy a Székesfehérvári Rendőrkapitányság körözését rendelte el. Így a nőt elfogták, majd előállították a kapitányságra, ahol a nyomozók egy folyamatban lévő bűnügyben gyanúsítottként hallgatták ki.

 

Biztonságba helyezték őket

Vasárnap reggel a dunaújvárosi rendőrök Dunaújváros, Piac téren lévő parkolóban a földön fekve találták egy erősen ittas, magatehetetlen állapotban lévő férfit. Mentőt kértek hozzá, akik további kezelés végett a pszichiátriára beszállították.

Este fél kilenc körül egy bicskei asszony telefonált be a rendőrségre azzal, hogy fia – aki súlyosan értelmi fogyatékos – eléggé rossz állapotban van, és agresszíven viselkedik. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol már jelen voltak a mentősök is, de a fiú nem akart velük elmenni, pedig az ügyeletes orvos beutalta előzetes vizsgálat után a pszichiátriára. Viselkedése ekkor is agresszív, támadó volt, ezért a járőrök testi kényszert alkalmaztak vele szemben, így a személy beszállt a mentőbe, ami karhatalmi segítséggel Székesfehérvárra, a Fejér Megyei Szent György Kórházba szállította.

Hajnali 03 óra 05 perckor a fehérvári rendőrök a Rákóczi úton intézkedtek egy 35 éves fehérvári férfivel szemben, aki erősen ittas járásképtelen állapotban volt. Mentőt hívtak hozzá, akik kórházba szállították.

 

Hangoskodott

Délután kettő órakor a sárbogárdi járőrök Kálozon intézkedtek. Egy kálozi asszony ugyanis bejelentést tett, hogy Káloz Rákóczi utcában egy férfi hangoskodik. Amikor a rendőrök a helyszínre mentek és a férfit felszólították, hogy azt hagyja abba, ő ennek ellenére tovább hangoskodott, így előállították a kaptányságra, és szabálysértési eljárást kezdeményeztek vele szemben.

 

Ittasan két keréken, négy keréken

Vasárnap délelőtt Mór, Deák utcában vontak ellenőrzés alá a járőrök egy 39 éves móri férfit, aki egy lassú járművel közlekedett. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda 0,17 mg/l értéket jelzett. A férfi az alkoholfogyasztás tényét a helyszínen nyilatkozaton elismerte, ezért az intézkedő rendőrök 100.000 Ft közigazgatási bírsággal sújtották.

Kora délután a 81-es főút 31-es km-szelvényében vontak ellenőrzés alá a rendőrök egy 45 éves szerb állampolgárt, aki egy Mercedes típusú személygépkocsival közlekedett. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda 0,42 mg/l értéket jelzett. A férfit így a járőrök vér-, és vizelet-mintavételre állították elő a Móri Kórházba, ahol az orvos enyhén ittasnak minősítette a klinikai tünetek alapján. A rendőrök a vezetői engedélyét a helyszínen elvették, ellene bűntető-feljelentést tettek.

Kora délután Dunaújváros, Kistemető utcában a járőrök intézkedés alá vontak egy kerékpárost. A biciklissel szemben alkalmazott légalkohol-mérés eredménye 1,31 mg/l érték volt, ezért a férfi ellen közigazgatási feljelentéssel éltek.

Polgárdi és Füle között a polgárdi járőrök ellenőrzés alá vontak délután egy VW személygépkocsit, amivel egy 37 éves adonyi férfi közlekedett. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda 1,76 mg/l értéket jelzett, így a férfit a rendőrök mintavételre állították elő. Az orvos a vizsgálatokat követően a klinikai tünetek alapján közepesen ittasnak minősítette. Az eljárás megindult vele szemben.

 

Közlekedési balesetek:

14 óra 20 perckor Velence, Ország úton történt sérüléses közlekedési baleset. Egy Honda Civic típusú személygépkocsi közlekedett Velence belterületén az Ország úton Kápolnásnyék felől Sukoró irányába. Haladása során egy hosszú bal ívű útkanyarulatból kifelé haladva a sofőr a járműve felett elvesztette az uralmat és a menetiránya szerinti bal oldali útárokba lesodródott, majd az ott található beton gépkocsi bejárón a Honda bal oldali eleje megakadt, és a jármű megpördülve a menetirányával ellentétes irányban a bal oldali hátuljával az E-On áramszolgáltató tulajdonát képező közterületi lámpa és légkábelt tartó oszlopnak ütközött. A baleset során a sofőr könnyű személyi sérülést szenvedett.

14 óra 45 perckor Pákozd, Budai úton történt egy közlekedési baleset. Egy Fiat Brava közlekedett Pákozd belterületén a Budai úton Székesfehérvár felől Sukoró irányába. Haladása során a sofőr balra az Arany János utcába kívánt bekanyarodni, de figyelmetlenségéből fakadóan nem vette észre a vele szemből érkező Nissan Almera típusú személygépkocsit, melynek következtében a Fiat a Nissan elé balra bekanyarodott és a Nissan az elejével a Fiat jobb oldali hátuljának ütközött, majd a Fiat megpördülve az útpadkára kicsúszott. A baleset következtében a sofőr mellett ülő utas súlyos személyi sérülést szenvedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik