Szórakozás

Pénzt akartak a tinik: autót loptak

autófeltörés (autófeltörés, )
autófeltörés (autófeltörés, )

A székesfehérvári autótulajdonos még észre sem vette, hogy autóját ellopták, amikor az érdi járőröknek már feltűnt, hogy valami nem stimmel egy a területükön mozgó Ladával.Rövid kergetőzés után az is kiderült, hogy jó volt a szimatuk.

Az Érdi Rendőrkapitányság járőrei 2012. szeptember 14-én éjjel, egy mellékutcában mozgó, majd félreálló Lada típusú gépkocsira figyeltek fel. Amikor megközelítették az autót, akkor látták, hogy abból ketten hirtelen kiugranak és menekülni kezdenek. Egyikőjüket rövid gyalogosüldözést követően elfogták a járőrök, a másiknak sikerült elszaladnia. Az elfogott fiatal fiúról kiderült, hogy alig 16 éves és az autó, amiből menekülőre fogta Székesfehérvárról való.

Az autó nyilvántartó szerinti tulajdonosánál éjfél körül csengett a telefon. A rendőrség fejér megyei ügyelete hívta és közölték vele, hogy megvan az autója. A tulajdonost Érdre szállították a rendőrök, ahol miután leszemlézték a járművet, vissza is adták neki. A megelőzően szépen karbantartott autón több horpadás volt. Az ajtók és a csomagtartók zárjai sérültek voltak. A hátsó ajtón lévő elefántfület is betörték a tolvajok, de az autó belsejét is megrongálták. A gyújtáskapcsolóban, a sebváltóban, de még a gázpedálban is keletkezett kár.

Az érdi járőrök az elfogott fiút átadták a székesfehérvári nyomozóknak. A gyanúsítottkénti kihallgatás során ismertté vált a másik elkövető személye is, aki szintén 16 éves. Őt kora délután lakóhelyén fogták el a polgárdi járőrök. Mint kiderült a két fiatal előző nap este futott össze Kőszárhegyen. Buszra ültek és fehérvárra utaztak. A Szúnyog utcából eltulajdonított autót Érden akarták értékesíteni, de ebben már a helyi járőrök megakadályozták.

A két 16 éves fiú ellen lopás miatt indított eljárást tovább folytatják a Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói- mondta el a Fehérvár 24-nek a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik