Szórakozás

Marokkói származású illegális bevándorlót vettek őrizetbe

A szerdán előállított 22 éves marokkói férfival együtt, immár húszra emelkedett a Fejér megyében idén elfogott illegális migránsok száma.

A Készenléti Rendőrség járőrei 2012. szeptember 12-én az M1-es autópálya óbarki pihenőjében ellenőrzést tartottak. A rendőrök egy magyar hatósági jelzésű taxiban, egy magát marokkói származásúnak valló fiatal férfit igazoltattak, aki személyazonosságát és magyarországi jogszerű tartózkodását nem tudta hitelt érdemlően igazolni. A taxi vezetője elmondta, hogy az utast Makón vette fel és az osztrák határig akarta vinni. A 22 éves marokkói férfi meghallgatása során elmondta, hogy Romániából a zöldhatáron át érkezett Magyarországra és Ausztriába szeretett volna eljutni. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatósága az elfogott férfit meghallgatta, majd kiutasítást előkészítő őrizetbe vette és a Győri Rendőrkapitányság őrzött szállására vitte.

A szerdán elfogott marokkói állampolgárral együtt immár húszra emelkedett azon illegális migránsok száma, akiknek jogellenes magyarországi tartózkodására Fejér megyében történt mélységi migrációs ellenőrzés keretében derült fény. A főként afgán, algír és szír migránsok gyakran úgy érkeznek Magyarországra, hogy azt megelőzően más szomszédos országban már menedék státuszért folyamodtak. Az illegális bevándorlókkal szembeni intézkedéseket az is nehezíti, hogy a személyazonosságuk tisztázatlan, ezért az őrizet ideje alatt, annak megállapítása is szükséges. Fejér megyében jelenleg a marokkói férfi mellett három mianmari és egy szír illegális migráns van kiutasítást előkészítő őrizetben- tájékoztatta a Fehérvár 24-et a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik