Szórakozás

Droghálózatra csaptak le a kommandósok

Koppán Viktor
Koppán Viktor

2012. 09. 14. 08:15

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói, valamint az Akció Alosztály kommandósai, illetve a Készenléti Rendőrség győri bevetési egységei szeptember 12-én egy időben összesen tizenkilenc helyen tartottak házkutatást. Az akcióban összesen 68 rendőr vett részt.

A nagyszabású akció szerda hajnalban vette kezdetét. A Fejér megyei nyomozók a főkapitányság Akció Alosztály kommandósaival, valamint a Készenléti Rendőrség három győri bevetési egységével kiegészülve tartottak házkutatást több fehérvári címen, valamint több, megyeszékhely környéki  településen, ahol néhány embert el is fogtak. Mindenkit a lakásán, illetve tartózkodási helyén fogták el a rendőrök, két férfi kivételével, egyiküket egy helyi sörözőben, míg a másikat a munkahelyén találtak meg – tájékoztatta a Fehérvár24-et Németh-Kész Mónika a megyei rendőrség szóvivője.

A házkutatások során a rendőrök bevetették Tigit, a főkapitányság két és fél éves holland juhász kábítószer-kereső kutyáját. Köszönhetően az ő segítségének is, különböző kábítószergyanús anyagokat találtak és foglaltak le, így gombát, port, szárított növényi törmeléket, de még élő növénytöveket is. Ezenkívül a lefoglalási jegyzőkönyvekben szerepel még készpénz, illetve valuta is.

A nyomozók a lefoglalt kábítószergyanús anyagok mindegyikét szakértőnek küldték meg. Az ottani vizsgálatokat követően derül ki pontosan, hogy azoknak mekkora a mennyisége és a hatóanyagtartalma.

A tízórás akció keretében a rendőrök összesen 15 személyt fogtak el, és állítottak elő a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra, akik mindegyikét először mintavételre vitték, majd ezt követően hallgatták ki őket gyanúsítottként. Kilenc férfit és két nőt kábítószer-fogyasztással, míg négy férfit kábítószer-terjesztéssel gyanúsítottak meg a nyomozók. Az elfogott személyek mindegyike fiatal, de csak egyikük 18 év alatti.

A 24 és a 22 éves fehérvári, valamint a 25 éves bodajki és a 20 éves sárszentmihályi drogterjesztőket kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették. A négy férfi közül kettőt a rendőrök már korábbról ismertek, tekintve, hogy mindketten büntetett előéletűek, és jelenleg is több büntetőeljárás folyik velük szemben. A főkapitányság kezdeményezte mindegyikük előzetes letartóztatását, az ezzel kapcsolatos bírósági meghallgatásra már holnap délelőtt sor kerülhet.

A Fejér megyei nyomozók a megindított büntetőeljárás során vizsgálják azt is, hogy a most elfogott fiatalokon kívül a kábítószer-terjesztők másokkal is kapcsolatban álltak-e, illetve ők kitől szerezték be a drogot. Így nem kizárt, hogy a gyanúsítottak köre a jövőben bővül.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

AACHEN, GERMANY - JANUARY 22: German Chancellor Angela Merkel and French President Emmanuel Macron sign the Aachen Treaty on January 22, 2019 in Aachen, Germany. The treaty is meant to deepen cooperation between the countries as a means to also strengthen the European Union. It comes 56 years to the day after then German Chancellor Konrad Adenauer und French President Charles de Gaulle signed the Elysee Treaty, or Joint Declaration of Franco-German Friendship. (Photo by Sascha Schuermann/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.