Szórakozás

Droghálózatra csaptak le a kommandósok

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói, valamint az Akció Alosztály kommandósai, illetve a Készenléti Rendőrség győri bevetési egységei szeptember 12-én egy időben összesen tizenkilenc helyen tartottak házkutatást. Az akcióban összesen 68 rendőr vett részt.

A nagyszabású akció szerda hajnalban vette kezdetét. A Fejér megyei nyomozók a főkapitányság Akció Alosztály kommandósaival, valamint a Készenléti Rendőrség három győri bevetési egységével kiegészülve tartottak házkutatást több fehérvári címen, valamint több, megyeszékhely környéki  településen, ahol néhány embert el is fogtak. Mindenkit a lakásán, illetve tartózkodási helyén fogták el a rendőrök, két férfi kivételével, egyiküket egy helyi sörözőben, míg a másikat a munkahelyén találtak meg – tájékoztatta a Fehérvár24-et Németh-Kész Mónika a megyei rendőrség szóvivője.

A házkutatások során a rendőrök bevetették Tigit, a főkapitányság két és fél éves holland juhász kábítószer-kereső kutyáját. Köszönhetően az ő segítségének is, különböző kábítószergyanús anyagokat találtak és foglaltak le, így gombát, port, szárított növényi törmeléket, de még élő növénytöveket is. Ezenkívül a lefoglalási jegyzőkönyvekben szerepel még készpénz, illetve valuta is.

A nyomozók a lefoglalt kábítószergyanús anyagok mindegyikét szakértőnek küldték meg. Az ottani vizsgálatokat követően derül ki pontosan, hogy azoknak mekkora a mennyisége és a hatóanyagtartalma.

A tízórás akció keretében a rendőrök összesen 15 személyt fogtak el, és állítottak elő a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra, akik mindegyikét először mintavételre vitték, majd ezt követően hallgatták ki őket gyanúsítottként. Kilenc férfit és két nőt kábítószer-fogyasztással, míg négy férfit kábítószer-terjesztéssel gyanúsítottak meg a nyomozók. Az elfogott személyek mindegyike fiatal, de csak egyikük 18 év alatti.

A 24 és a 22 éves fehérvári, valamint a 25 éves bodajki és a 20 éves sárszentmihályi drogterjesztőket kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették. A négy férfi közül kettőt a rendőrök már korábbról ismertek, tekintve, hogy mindketten büntetett előéletűek, és jelenleg is több büntetőeljárás folyik velük szemben. A főkapitányság kezdeményezte mindegyikük előzetes letartóztatását, az ezzel kapcsolatos bírósági meghallgatásra már holnap délelőtt sor kerülhet.

A Fejér megyei nyomozók a megindított büntetőeljárás során vizsgálják azt is, hogy a most elfogott fiatalokon kívül a kábítószer-terjesztők másokkal is kapcsolatban álltak-e, illetve ők kitől szerezték be a drogot. Így nem kizárt, hogy a gyanúsítottak köre a jövőben bővül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik