Szórakozás

Székesfehérváron fogták el a veszprémi bolti rablások elkövetőjét

pisztoly (fegyver, )
pisztoly (fegyver, )

Veszprémben öt, Székesfehérváron két rablást követett el az a férfi, akit végül a székesfehérvári rendőrök fogtak el.

Veszprém megye székhelyén tavaly december óta több fegyveres rablás történt: az elkövető minden esetben fegyverrel fenyegette meg az érintett intézmények dolgozóit, a kasszában lévő pénz átadására kényszerítette őket, majd ismeretlen helyre távozott – idézte fel a történeteket Kómár Viktória, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A Veszprém megyei főkapitányság nyomozócsoportot is felállított a tettes kilétének megállapítására.
Július közepén a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság arról számolt be, hogy egy 44 éves balatonfüredi férfit gyanúsítanak egy fehérvári gyógyszertárban megkísérelt rablással – írta a szóvivő. A hasonló módszer és a balatonfüredi lakóhely miatt a balatonfüredi elkövetőt több alkalommal is kihallgatták mind a veszprémi, mind a fehérvári rendőrök; miután a beszerzett bizonyítékok is a férfi ellen szóltak, beismerő vallomásokat tett.

Székesfehérváron két befejezett és egy kísérleti szakban maradt fegyveres rablással gyanúsították meg. Veszprémben további öt rablás írható a számlájára patikák és kisboltok ellen. A férfi Székesfehérváron csaknem 150 ezer forintot, Veszprémben pedig mintegy félmillió forint készpénzt zsákmányolt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik