Szórakozás

Szabadnapos tűzoltó segített egy nőnek tüzet oltani

Buthy Lilla

2012. 09. 11. 11:50

Egy székesfehérvári tűzoltó egy hétvégi háznál keletkezett tüzet fékezett meg. Példaértékű helytállásáért Magosi Lajos tű. alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója 2012. szeptember 1-jével soron kívül tű. törzsőrmesterré léptette elő Szűcs Zsolt tű. őrmestert.

Szűcs Zsolt tű. őrmester, a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltója augusztus 29-én, szabadnapján családjával autóval Sukoróról Székesfehérvárra tartott, amikor menet közben Pákozdon, a Belsőhegy felől nagy füstre figyelt fel.

A tűzoltó azonnal a helyszínre sietett, ahol azzal szembesült, hogy egy faszerkezetű hétvégi ház terasza és az előtte lévő növényzet lángol, s a tüzet az épület tulajdonosa próbálja oltani. Szűcs Zsolt a kimerült nő segítségére sietett, a kerti csap hiányában az udvaron lévő kútból hozott vízzel fékezte meg a lángokat. A tűz eloltását követően jelezte az esetet a katasztrófavédelem Fejér megyei főügyeletére. A székesfehérvári tűzoltóságról egy gépjárműfecskendő sietett a helyszínre, de a szolgálatban lévő tűzoltóknak már csak átvizsgálást és adatfelvételt kellett a helyszínen végezniük.

A hétvégi ház tulajdonosa később személyesen mondott köszönetet a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon a szabadnapos kolléga gyors, példaértékű cselekedetéért. Valószínűsíthető, hogy az azonnali beavatkozás hiányában az épület teraszán keletkezett tűz a házra is átterjedt volna.

Példaértékű helytállásáért Magosi Lajos tű. alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója szeptember 1-jével soron kívül tű. törzsőrmesterré léptette elő Szűcs Zsolt tű. őrmestert. Az elismerés átadására szeptember 7-én került sor a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Mérk, 2017. április 4.
Koncányi Zsoltné, a Nő az esély című program tanulója viszi a tisztálkodáshoz szükséges eszközöket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézményben Mérken 2017. április 4-én. Nő az esély címmel 7,5 milliárd forint keretösszegű pályázati program indult áprilisban mintegy kétezer, nagyrészt roma nő és pár férfi képzésének és foglalkoztatásának segítésére.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.