Szórakozás

Szabadnapos tűzoltó segített egy nőnek tüzet oltani

Egy székesfehérvári tűzoltó egy hétvégi háznál keletkezett tüzet fékezett meg. Példaértékű helytállásáért Magosi Lajos tű. alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója 2012. szeptember 1-jével soron kívül tű. törzsőrmesterré léptette elő Szűcs Zsolt tű. őrmestert.

Szűcs Zsolt tű. őrmester, a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltója augusztus 29-én, szabadnapján családjával autóval Sukoróról Székesfehérvárra tartott, amikor menet közben Pákozdon, a Belsőhegy felől nagy füstre figyelt fel.

A tűzoltó azonnal a helyszínre sietett, ahol azzal szembesült, hogy egy faszerkezetű hétvégi ház terasza és az előtte lévő növényzet lángol, s a tüzet az épület tulajdonosa próbálja oltani. Szűcs Zsolt a kimerült nő segítségére sietett, a kerti csap hiányában az udvaron lévő kútból hozott vízzel fékezte meg a lángokat. A tűz eloltását követően jelezte az esetet a katasztrófavédelem Fejér megyei főügyeletére. A székesfehérvári tűzoltóságról egy gépjárműfecskendő sietett a helyszínre, de a szolgálatban lévő tűzoltóknak már csak átvizsgálást és adatfelvételt kellett a helyszínen végezniük.

A hétvégi ház tulajdonosa később személyesen mondott köszönetet a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon a szabadnapos kolléga gyors, példaértékű cselekedetéért. Valószínűsíthető, hogy az azonnali beavatkozás hiányában az épület teraszán keletkezett tűz a házra is átterjedt volna.

Példaértékű helytállásáért Magosi Lajos tű. alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója szeptember 1-jével soron kívül tű. törzsőrmesterré léptette elő Szűcs Zsolt tű. őrmestert. Az elismerés átadására szeptember 7-én került sor a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik