Szórakozás

Mesterlövész lőtt ki egy gázpalackot egy égő háznál (Frissítve)

mesterlövész (mesterlövész, )
mesterlövész (mesterlövész, )

A Fehérvár24 információi szerint a tulajdonos öngyilkos akart lenni.

Székesfehérváron, a Nagyszebeni utcában kedden hajnalban gyulladt ki és égett le egy családi ház és annak melléképülete. Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Fehérvár 24-et arról tájékoztatta, a kettes fokozatú esethez a székesfehérvári hivatásos tűzoltóság négy autóval és a műveleti szolgálattal vonult ki. A kazánházban egy sérült férfit találtak, akit a mentők kórházba vittek.

A Fehérvár 24 helyszíni információi szerint a házban élő férfi öngyilkos akart lenni, mindkét könyökénél az ereti felvágta, valamint nyakon szúrta magát, és a házat magára gyújtotta.

A tűz oltása közben egy PB gázpalack felrobbant, további két gázpalackot kimenekítettek a tűzoltók, valamint hegesztéshez használható oxigén- és acetilénpalackot is találtak. A hőhatásnak kitett acetilén gázpalackot visszahűteni már nem lehet, ezért a tűzoltásvezető a rendőrség mesterlövészeinek segítségét kérte. Ezeket a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Alba Bevetési Akció Alosztály mesterlövésze lőtte ki.

A melléképület kiégett kazánhelyiségében a tűzoltók további három hidrogén és egy szén-dioxod gázpalackra, valamint az udvaron még három acetilén gázpalackra bukkantak. (Az utóbbi három acetilén gázpalack hőhatásnak nem volt kitéve).

A tűzben a 10×10 méter alapterületű családi ház, valamint a melléképület egy része és a tárolásra használt garázs teljesen kiégett.

A közel ötórás oltási munkálatokat nehezítette, hogy az udvaron nagy mennyiségű fémhulladék, használaton kívüli tárgy volt felhalmozva. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a lángok a szomszédos nádfedésű házra nem terjedt át. A tűzoltói beavatkozás a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányításával zajlott. A tűzesettel kapcsolatban a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálatot indított.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik