Szórakozás
görög zita (görög zita, )

Görög Zita egyensúlyban él a természettel

24.hu
24.hu

2012. 09. 11. 13:21

Mindennapjaink egyik kardinális kérdése a környezettudatos életmód és az, hogyan tud a ma rohanó világának embere egyensúlyba kerülni a természettel.

A National Geographic idei Ökonapja is ebben a szellemben szerveződik. Görög Zita, az esemény egyik prominens személyisége jó néhány éve él “zöldként” s neveli erre a szemléletre gyermekeit is.

Mennyire fontos a környezettudatosság? Pont annyira, mint az életem! Nem létezik a Föld emberek nélkül és az emberek sem léteznek Föld nélkül, ezért nagyon törekednünk kell az egyensúlyra. A belső egyensúlyunk kihat a környezetünkre, amellyel szimbiózisban kellene élnünk.” – fejtette ki Zita.

A gyönyörű és sikeres anyuka a mindennapjait is úgy szervezi, hogy hitvallása minél inkább érvényesüljön. Legyen szó a szelektív hulladékgyűjtésről vagy akár a használati tárgyak, ruhák beszerzéséről.

Jó ideje aktív tagja vagyok például egy csere-berélő közösségnek, rendszeresen adok és veszek használt holmikat az online piactéren. Vallom, hogy nem szabad a dolgainkat felhalmozni, s ami nekünk esetleg egy megunt darab, az másnak jól jöhet és fordítva. Ez számára a környezettudatosság egyik kifejezése is” – magyarázta.
Zita nemcsak jelenlétével, de ezzel az értékes és praktikus szemlélettel is a zöld életet képviseli majd a szeptember 15-i Ökonapon.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.