Szórakozás

Görög Zita egyensúlyban él a természettel

görög zita (görög zita, )
görög zita (görög zita, )

Mindennapjaink egyik kardinális kérdése a környezettudatos életmód és az, hogyan tud a ma rohanó világának embere egyensúlyba kerülni a természettel.

A National Geographic idei Ökonapja is ebben a szellemben szerveződik. Görög Zita, az esemény egyik prominens személyisége jó néhány éve él “zöldként” s neveli erre a szemléletre gyermekeit is.

Mennyire fontos a környezettudatosság? Pont annyira, mint az életem! Nem létezik a Föld emberek nélkül és az emberek sem léteznek Föld nélkül, ezért nagyon törekednünk kell az egyensúlyra. A belső egyensúlyunk kihat a környezetünkre, amellyel szimbiózisban kellene élnünk.” – fejtette ki Zita.

A gyönyörű és sikeres anyuka a mindennapjait is úgy szervezi, hogy hitvallása minél inkább érvényesüljön. Legyen szó a szelektív hulladékgyűjtésről vagy akár a használati tárgyak, ruhák beszerzéséről.

Jó ideje aktív tagja vagyok például egy csere-berélő közösségnek, rendszeresen adok és veszek használt holmikat az online piactéren. Vallom, hogy nem szabad a dolgainkat felhalmozni, s ami nekünk esetleg egy megunt darab, az másnak jól jöhet és fordítva. Ez számára a környezettudatosság egyik kifejezése is” – magyarázta.
Zita nemcsak jelenlétével, de ezzel az értékes és praktikus szemlélettel is a zöld életet képviseli majd a szeptember 15-i Ökonapon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik