Szórakozás

Bádogtolvaj, határsértők, iszákos betörő

Tetten érték a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai azt a 40 éves helybéli férfit, aki keddre virradóra egy szegedi lépcsőház földszinti ablakának bádoglemez párkányát lefeszítette.

A megszeppent férfi kihallgatása során elmondta a rendőröknek, hogy a megszerezni kívánt lemezeket egy hulladékudvarban kívánta értékesíteni – mondta Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a Szeged24-nek. Ellene lopás kísérletének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőlejárás. Tekintettel arra, hogy a férfivel szemben több büntetőeljárás van folyamatban, jelenlegi jogellenes cselekményének kivizsgálása őrizetbe vétele mellett történik.

Tizenegy határsértőt fogtak a Készenléti Rendőrség és a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség egyenruhásai kedden a hajnali órákban. Három szír állampolgár Röszke külterületén a vasúti síneknél bandukolt, amikor igazoltatás alá vonták őket a rendőrök. Ők sem személyazonosságukat, sem az ország területén való jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták, így idegenrendészeti eljárás indult ellenük. További nyolc határsértőt Mórahalom külterületén fogtak el a rendőrök. A négy afgán és négy bangladesi állampolgár személyazonosságuk és jogszerű tartózkodásuk igazolása hiányában hasonló sorsra jutott, mint szír ’társaik.’

Egy domaszéki tanyába tört be és onnan több üveg szeszesitalt lopott el hétfőn az esti órákban egy üllési férfi, azonban a szegedi rendőrök nem sokkal később elfogták és előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 51 éves férfit. Kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett, és elmondta a rendőröknek, hogy nagyon megbánta, amit tett. Ellene lopás megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik