Szórakozás

Az utcára zuhant egy légi potyautas

Légi potyautas zuhant egy londoni külvárosi utca kövezetére 600 méter magasból hétfőn reggel.

A döbbent helyi lakosok elmondták, a halott férfi órákon át hevert az utcán, amíg a rendőrség intézkedett. Közben senkit nem engedtek ki a házából.

Az áldozat harmincas éveiben járt, feltehetően egy Észak-Afrikából érkezett repülőgép futóművének szekrényében bújt meg. A rendőrség szerint már holtan csapódhatott az utcára – miután a gép pilótája kioldotta leszálláshoz a futóművet -, mert a légi út közben nem élhette túl a nagy magasság miatti mínusz 40 Celsius-fok körüli fagyot.

Augusztusban a dél-afrikai Fokvárosból próbálkozott hasonló módon Nagy-Britanniába repülni egy férfi. Ő nem zuhant ki a futóműszekrényből, de szintén holtan végezte, mert halálra fagyott.

„Döbbenetes, hogy még mindig akadnak olyanok, akik megpróbálkoznak ezzel a légi potyautazási móddal. Gyanítom, hogy nincsenek tisztában azzal, milyen kicsi az esélyük a túlélésre” – idézte a The Sun című brit lap Richard Taylort a brit légügyi hatóságtól.

Valóságos csodának minősült az az eset, amikor 2010-ben egy román férfinak sikerült túlélnie Bécsből Londonig ugyancsak a futóműszekrényben repülve a mínusz 41 fokot egy Boeing 747-es gépen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik