Szórakozás

Három palack víz elosztogatásáért kapott figyelmeztetést a rendőr

Brit rendőr (rendőr, )
Brit rendőr (rendőr, )

Három palack víz jótékony elosztogatásáért kapott rendőri figyelmeztetést egy nő az Egyesült Államokban, ami miatt most egy szervezet perrel fenyegeti az illetékes városi hatóságot.

A nem túl tömeges vízosztás még júliusban történt az arizonai Phoenix városában egy művészeti fesztiválon és nagy melegben. Dana Crow-Smith saját pénzén vásárolt kristályvizes palackokat adott 3 szomjazónak, az éber rendőrség azonban rögvest lecsapott rá és felelősségre vonta, mert a hatályos szabályok szerint előzetes engedély kellett volna a cselekedethez, a megdöbbent nőnek viszont ilyen papírja nem volt.

A rendőrség írásban figyelmeztette magatartásáért Crow-Smitht, mivel Phoenixben közterületen tilos engedély nélkül “eladni, felszolgálni, kiállítani, felajánlani megvételre, vagy egyszerűen elajándékozni, osztogatni árucikkeket, javakat, köztük élelmiszert.”

Az esetnek híre kelt a világhálón, és most egy virginiai keresztény jogi szervezet felszólította Phoenix önkormányzatát, hogy kérjen bocsánatot a vízosztótól, különben pert indít.

A városatyák nemigen hajlanak a bocsánatkérésre, mivel – mint mondják – Crow-Smith csupán figyelmeztetést kapott, nem pedig bírságot – adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik