Szórakozás

Helytállásáért léptették elő a fehérvári tűzoltót

Soron kívül tű. törzsőrmesterré léptették elő Szűcs Zsolt tű. őrmestert.

Szűcs Zsolt tű. őrmester, a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója augusztus 29-én, szabadnapján családjával Sukoróról Székesfehérvárra tartott személygépkocsijukkal, amikor menet közben Pákozdon, a Belsőhegy felől nagy füstre figyelt fel. A tűzoltó azonnal a helyszínre sietett, ahol azzal szembesült, hogy egy faszerkezetű hétvégi ház terasza és az előtte lévő növényzet lángol, s a tüzet az épület tulajdonosa próbálja oltani. A kimerült asszony segítségére sietett Szűcs Zsolt, aki kerti csap hiányában az udvaron lévő kútból hozott vízzel fékezte meg a lángokat. A tűz eloltását követően Szűcs Zsolt jelezte az esetet a katasztrófavédelem Fejér megyei főügyeletének, majd a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról egy gépjárműfecskendő is a helyszínre sietett. A szolgálatban lévő tűzoltók már csak átvizsgálást és adatfelvételt végeztek a helyszínen

A hétvégi ház tulajdonosa később személyesen mondott köszönetet a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon a szabadnapos kolléga gyors, példaértékű cselekedetéért. Valószínűsíthető, hogy az azonnali beavatkozás hiányában az épület teraszán keletkezett tűz a házra is átterjedt volna.

Példaértékű helytállásáért Magosi Lajos tű. alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója 2012. szeptember 1-jével soron kívül tű. törzsőrmesterré léptette elő Szűcs Zsolt tű. őrmestert, a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját. Az elismerés átadására 2012. szeptember 7-én, pénteken került sor a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Ajánlott videó