Szórakozás

A határsértők soha nem adják fel! – Fotók

Hatarsertok-Szegeden(210x140)(2).jpg (Határsértők Szegeden)
Hatarsertok-Szegeden(210x140)(2).jpg (Határsértők Szegeden)

Ahogy arról beszámoltunk,szerdán délig 32 illegális migránst fogtak el a rendőrök Csongrád megyében. A határsértők áradata az esti és éjszakai órákban tovább fokozódott.

Összesen 76 határsértőt és egy embercsempészt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség közös járőrei az elmúlt 24 órában Csongrád megye déli részén – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Sötétedés után a rendőrök saját észlelés alapján intézkedtek négy emberrel szemben (pakisztáni, afgán, szomáliai és burmai állampolgárok) Mórahalom külterületén, akik valamennyien illegálisan lépték át a zöldhatárt. Nem sokkal később ugyanott további négy határsértőt fogtak el a járőrök.

A román hőkamera jelzése alapján 17 pakisztáni és afgán állampolgárt állítottak elő az egyenruhások Szőreg külterületén az éjszakai órákban, akik gyalogosan, egy szerbiai embercsempész segítségével haladtak Magyarország felé. A csoportban nő és egy négy éves gyermek is volt.

A hajnali órákban a Röszkén létesített stabil hőkamera jelezte egy nagyobb csoport mozgását, aminek eredményeként a rendőrök nyolc afgánt fogtak el. Reggel egy szolgálatba tartó rendőr tartóztatott fel három koszovói állampolgárt a régi 5-ös út közelében.

Néhány perccel ezelőtt további nyolc határsértőre bukkantak a rendőrök Mórahalom külterületén, az ő személyazonosságuk megállapítása folyik.

A rendőrök valamennyi illegális migránst előállították, ellenük idegenrendészeti eljárás indult. Közülük többen fiatalkorúnak vallják magukat, így az életkorukat orvos tisztázza majd. Az elfogott embercsempészt a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik