Szórakozás

Rábízott telephelyről lopott a részeges biztonsági őr

Lopás miatt szabálysértési őrizetbe vettek a gárdonyi rendőrök egy 44 éves velencei biztonsági őrt vasárnap éjszaka.

Az esetre úgy derült fény, hogy a cégtulajdonos vasárnap éjszaka ellenőrzést tartott a velencei telephelyen. Ekkor vette észre, hogy az őr ittas állapotban van, így hazaküldte.

Amikor a tulaj a telepet körbejárta, a hátsó bejáratnál feltűnt neki egy 30 literes műanyag kanna, tele gázolajjal. Amikor emiatt az őrt visszarendelte a telepre, és számon kérte rajta a kannákat, az bevallotta, hogy az abban lévő üzemanyagot ő fejtette le a telep 200 literes gázolajos hordójából azért, hogy azt tovább értékesítse. Ennek értéke 14 000 Ft.

A férfi ezt a rendőröknek is beismerte, akiket a tulajdonos időközben értesített. A járőrök így a vagyonőrt előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, ahol megindult vele szemben a szabálysértési eljárás.

Meghallgatása során bevallotta azt is, hogy egy hete is ugyanígy lopott gázolajat a telepről, de azt már tovább is értékesítette. A férfit a rendőrök szabálysértési őrizetbe vették. Gyorsított eljárás keretében már szerdán bíróság elé áll – tájékoztatta a Fehérvár24-et Németh-Kész Mónika rendőrségi szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik