Szórakozás

Így buknak milliókat a kereskedelmi csatornák?

Meglehetősen érdekes információ jutott a Hír24 birtokába. Arról szólnak a hírek, hogy a különböző magyar tévécsatornáknál dolgozók „felkérésre” szállítják a konkurenciához az információkat.

„Ne is próbáljanak erről hivatalosan érdeklődni, mert úgyis mindenki tagad. Senkinek nem érdeke, hogy ilyesmi kiderüljön. Aki szállítja a híreket, az is tagadja, aki megbízza, az is, szóval úgyis lukra futnának” – mondta a Hír24 érdeklődésére az egyik kereskedelmi csatorna dolgozója.

Ugyanakkor a napokban a Bumeráng című műsorban Bochkor Gáborék szintén hasonló témát feszegettek, ami arra utal, mégiscsak lehet alapja a pletykának.

„Mind a két kereskedelmi televízióban vannak emberátfedések, operatőrök, akik itt is dolgoznak, ott is dolgoznak, ők aztán titoktartók valamilyen szinten – de hát ki tart titkot? Elmegy forgatni a Megasztárba, majd két nappal később a ValóVilágba és nyilván hozza a híreket, amelyekre felkérik őt. Gyakorlatilag minden kiszivárog” – mondta az adásban Bockor Gábor.

Mindez azért van, mondják a televíziózáshoz értők, mert a csatornák szeretnék beelőzni egymást, természetesen a nézők megkaparintásának érdekében. Ezért aztán az ilyen – egyébként nem tiltott – módszereket is bevetik. Állítólag éppen ezért nem árulnak el jó előre új műsorokkal kapcsolatos kezdési időpontokat, illetve műsorvezetőkre vonatkozó dolgokat sem.

Kérdés persze, hogy mi vár arra a tévésre, aki esetleg lebukik egy ilyen akció során. Azt mondják, ez nem is kérdés, természetesen kirúgják. De vajon ilyenkor alkalmazza-e majd az a tévé, aki eredetileg a „megbízója” volt, vagy ők is úgy vélekednek, egy ilyen ember megbízhatatlan, ha kémkedésre is képes? És vajon mennyi kárt okoznak a beépített téglák a kereskedelmi csatornáknak? Azt mondják, ezt még megtippelni sem lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik