Szórakozás

Crossmotort lopott a notórius tolvaj

Augusztus végén egy hét alatt két betörés vált ismertté a Fejér megyében lévő Sárkeresztúr településen.

Előbb augusztus 22-én a Nefelejcs utcában egy melléképületbe hatolt be ismeretlen tettes, kisgépeket, szerszámokat vitt el. A lopási kár meghaladta a 80 ezer forintot. Hat nap múlva a Petőfi utca egyik lakóházához tartozó garázsból jeleztek betöréses lopást. Egy crossmotort vitt el a tettes úgy, hogy kiemelte a járművet a megbontott épület tetején. A lopási kár ezúttal 140 ezer forint volt.

A tanúkutatás és adatgyűjtés eredményeként az ügyekben nyomozást indító sárbogárdi nyomozók arra a következtetésre jutottak, hogy mindkét eset egy 27 éves helybéli férfi személyével hozhatók összefüggésbe. A férfit azonban hiába keresték ismert lakhelyén, illetve tartózkodási helyein, nem találták. A rendőrség körözést bocsátott ki mielőbbi feltalálása érdekében. A településen zajló folyamatos, visszatérő ellenőrzések vasárnap délután eredménnyel jártak. A körözés alatt lévő férfit a Béke utca egyik ingatlanjában igazoltatták és elfogták. Előállítását követően a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a két rendbeli betöréses lopás ügyében.

A vasárnap elfogott és a betörésekkel gyanúsítható 27 éves sárkeresztúri férfi nem ismeretlen a hatóságok előtt. Eddig öt alkalommal volt büntetve, szinte kizárólag vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt. Többszörös visszaeső. Jelenleg hatályos büntetése nincs, azonban tartáselmulasztás vétsége miatt büntetőeljárás van folyamatban vele szemben. Valamennyi körülményre figyelemmel, a sárbogárdi nyomozók a 27 éves gyanúsítottat kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették. Előzetes letartóztatásba helyezését hétfőn indítványozták a nyomozók az ügyészségnek – mondta el a Fehérvár24-nek R.Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik